Kaivo Kopli • 19. märts 2001 • 1 min
Jaga lugu:

Eesti ettevõtjad investeerisid peamiselt Lätti

Enamik 2,7 miljardi kroonini ulatunud Eesti otseinvesteeringutest välismaale läksid eelmisel aastal Lätti.

Eesti ettevõtjate poolt välismaale tehtud otseinvesteeringud olid varasemate aastatega võrreldes rekordilised, andes tunnistust Eesti välismajanduslikust aktiivsusest, teatas Eesti Pank. 1999. aastal ulatusid otseinvesteeringud 1,24 miljardini.

80% väljavoolust moodustasid lühi- ning pikaajalised laenud välismaal asuvatele tütar- ja sidusettevõtjatele. Olulisima osa strateegilistest investeeringutest paigutasid kodumaised finantsvahendajad Läti majandusse.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt