USA aktsiaturud masenduses

Peeter Koppel 22. august 2001, 08:32

Föderaalreserv alandas üleöölaenude baasintressi küll oodatud ulatuses, kuid sellega kaasnenud majanduspoliitilise avalduse retoorika viis aktsiaturud eile sügavasse masendusse.

Nimelt andis Föderaalreserv mõista, et vajaduse korral ollakse valmis agressiivset intressipoliitikat jätkama, viidates sellega asjaolule, et nende meelest ei ole maailma suurima majanduse olukord veel sugugi paranemas. Turuosaliste käitumisest võib järeldada, et lootus oli pandud just sellele, et Fed viitab olukorra paranemisele. See oleks praeguse seisuga olnud vast ainus uudis, mis oleks turud tõusule viinud, sest analüütikute hinnangul näitavad tehnilised indikaatorid languse jätkumist. Fundamentaalnäitajatest hakkab turg sõltuma aga alles siis kui jõuavad kätte kolmanda kvartali kasumihoiatuste ja majandustulemuste avaldamise perioodid.

<a href='http://finance.yahoo.com/q?s=^IXIC d=5d' target='_vbors'>Nasdaqi üldindeks</a> sulgus 2,66 protsendi võrra madalamal 1831,30 punktil, mis on ühtlasi indeksi nelja ja poole kuu madalaim tase. Languse eesotsas olid Cisco Systems <GR#US.CSCO>, Oracle <GR#US.ORCL> ja Dell <GR#US.DELL>.

<a href='http://finance.yahoo.com/q?s=^DJI d=5d' target='_vbors'>Dow Jonesi</a> tööstuslik keskmine sulgus aga 10 174,14 punktil ehk esmaspäevaga võrreldes 1,41 protsenti madalamal. Tegemist on indeksi kuue nädala madalaima tasemega. Konkreetset langust juhtinud sektorit välja tuua ei saagi. Dow komponentide hulgast andsid langusele tema jõu American Express <GR#US.AXP>, IBM <GR#US.IBM> ja United Technologies <GR#US.UTX>.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing