?Point Break? uues kuues

Lauri Jürisoo 19. oktoober 2001, 00:00

Noor politseinik (Walker) saab ülesandeks imbuda vingete autodega võidukihutamist harrastavasse kampa. Ta leiab nende karismaatilises liidris (Diesel) sõbra ja armub tolle õesse (Brewster). Raske on valida, kas jääda seaduse poolele või mitte.

?Kiired ja vihased? on aasta suurimaid kinohitte, ja õigusega. Lahe märul sisaldab kõike, millega oleks tahtnud publikut rabada mullune ?Kadunud 60 sekundiga? ? näitlejad on veenvad, stsenaarium korralik ning autorallitamised meeldejäävad. Isegi uuemast tantsumuusikast koosnev heliriba on mõnusam.

Coheni tuntud lavastused toetuvad alati efektidele (?Päevavalgus?, ?Dragonheart?) ja/või noore näitlejatiimi sarmikusele (?Bruce Lee lugu?, ?Pealuude klubi?), aga ta pole neid kunagi enne nii edukalt ühendanud. Kaasa aitab lihtne, aga korralik stsenaarium, mis ei lase osatäitjaid ainult cool?i näoga ringi kõndida, vaid maalib tegelaste elukorraldusest paeluva pildi. Neid ei kujutata lihtsalt seaduse trotsijatena, vaid nagu inimesi ikka ? oma väärtushinnangute, aukoodeksi, heade ja halbade külgedega. Film põhineb tõsilool, täpsemalt ühel välisajakirjanduses ilmunud artiklil.

Näitlejad on ühtlaselt meeldejäävad, kuid enim rõõmustab silma teostes ?Pitch Black? ja ?Kuidas teenida miljon dollarit? silma jäänud saladusliku minevikuga Vin Diesel. Vinnie Jones, astu kõrvale, siit tuleb teine uue aja action-mees ? musklis, aga ei mõju ajukääbikuna.

Ette heidan ainult Jesse?i olemasolu, kes on koopia ?Kadunud 60 sekundiga? Kip Rainesist. Milleks viletsamat filmi jäljendada?

Muuseas, viimase lavastanud Dominic Sena suutis tänavu samuti adrenaliiniküllase märuliga maha saada. Igati nauditav ?Operatsioon ?Mõõkkala?? John Travoltaga esilinastub meil 9. novembril.

?Kiired ja vihased?
The Fast and the Furious, USA 2001
R: Rob Cohen. Os: Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Rick Yune, Ja Rule jt.
alates 12.10. Kinos Coca-Cola Plaza (MPDE)

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing