Pro Kapitali aktsionärid otsustasid firmasse juurde panna ligi 500 mln

Inno Tähismaa 30. oktoober 2001, 12:31

Pro Kapital Grupi aktsionärid kinnitasid täna toimunud erakorralisel üldkoosolekul aktsiakapitali laiendamise 69,6 miljoni krooni võrra ja 417,7 miljoni krooni ulatuses võlakirjade emiteerimise, teatas ettevõtte esindaja.

Pro Kapital Eesti peadirektori Andrus Lauritsa sõnul suunatakse täiendava kapitali kaasamise järel ligi 500 miljoni krooni eest lisavahendeid investeeringuteks eelkõige Eesti ja Läti kinnisvaraturule. PKG aktsiakapital kasvab pärast laiendamist 417,7 miljoni kroonini.

'Prioriteedid on Kristiine Keskuse laienduse lõpuleviimine ja uue kaubanduskeskuse ehitamine Riia kesklinna. Kristiine Keskus on tõestanud oma head positsiooni Eesti konkurentsitihedal jaekaubandusturul, olles jätkuvalt atraktiivne objekt nii tarbijate kui investorite jaoks', ütles Laurits.

Riiga kavandatava multifunktsionaalse kaubanduskeskuse planeeritav maksumus ületab esialgsete arvutuste kohaselt miljardi krooni piiri, projekti osalise finantseerimise üle peab PKG läbirääkimisi erinevate pankadega. 'See on nii suur projekt, et siin ei juhtu üleöö midagi', märkis Laurits. Täpsemalt saab tema sõnul PKG uutest suurematest investeeringutest rääkida tuleva aasta alguses kui on selgunud aktsiakapitali laiendamise ja võlakirjaemissiooni tulemused.

PKG teatel suureneb ettevõtte aktsiakapital 417 700 390 kroonini. PKG aktsionäride koosolek otsustas, et aktsiate märkimine toimub 1. novembrist kuni 2002 aasta 2. jaanuarini suunatud emissioonina senistele ettevõtte suuraktsionäridele A.F.I American Financial Investments Ltd, F.V.T. Financial VIP Tourism Ltd, Peak Mount Corporation AG ja Telom AG proportsionaalselt nende osalusele.

Aktsiakapitali laiendamine toimub uute aktsiate väljalaskmise teel, välja lastakse 6 961 673 uut nimelist aktsiat nimiväärtusega 10 krooni iga aktsia, ülekursiga 20 krooni aktsia kohta. Seega kujuneb aktsia väljalaske hinnaks 30 krooni.

Lisaks aktsiakapitali suurendamisele korraldab PKG samadele aktsionäridele ka võlakirjaemissiooni mahus 417 miljonit krooni. Võlakirjade lunastamise tähtaeg on viis aastat alates nende väljalaskmisest, emissiooni intress on 7,5 protsenti aastas ning intresside väljamaksed toimuvad kaks korda aastas. PKG teatel otsustati aktsionäride üldkoosolekul suunatud emissiooni kasuks garanteerimaks täiendavate vahendite kaasamine ettevõtte majandustegevusse.

Pro Kapital Grupi aktsionärid valisid ettevõtte uueks nõukogu liikmeks senise juhatuse esimehe Luca Antonio Milani. Uueks Pro Kapital Grupi juhatuse esimeheks kinnitati möödunud nädalal Paolo Vittorio Michelozzi, juhatuse liikmena jätkab ka ettevõtte juriidiline nõustaja Aivar Pihlak.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing