Peeter Stamberg • 12. november 2001 kell 10:58

Meediagrupp SanomaWSOY kahjum 5,1 mln eurot

Põhjala juhtiv meediagrupp SanomaWSOY avaldas 2001 aasta III kvartali tulemused. SanomaWSOY teatas, et kolmanda kvartali kahjum oli 5,1 mln eurot (79,8 mln krooni) võrreldes eelmise aasta 13.1 mln euro (204,9 mln krooni) suuruse kasumiga.

2001 aasta 3. kvartali käive oli 353,8 miljonit eurot (5 536 mld krooni) võrreldes eelmise aasta 345,5 mln euroga (5 406 mld krooniga). Käibe kasv seega vaid 2,4 protsenti.

Ettevõtte sõnul on klientide kulutused reklaamile langenud ligikaudu 4 protsenti ja paranemist selle aasta lõpuks ei oodata.

Kui majanduse areng Euroopas aasta lõpuks tunduvalt ei halvene, siis ettevõtte operatsioonikasum tuleb ligikaudu viiendiku võrra suurem kui eelmisel aastal tulenevalt Hollandi meediaettevõtte VNU-le kuulunud CIG-i (Consumer Information Group) ostmisest.

SanomaWSOY-le kuuluvad läbi tütarettevõtete osalused ettevõtetes nagu OY Ruutunelonen Ab (TV Nelonen), Lehti-Maja Eesti AS (R-Kioskid), Astro Raamatud AS, AS MPDE (filmide levitamine, CC Plaza), AS Megapanus.

Aktsiaga kaubeldakse Helsingis 10,30 euro tasemel ehk 0,48 protsenti madalamal reedesest sulgemishinnast.

Hetkel kuum