Inno Tähismaa • 29. november 2001 kell 10:14

KPMG Estonia uus juht: Andres Roodi lahkumine pole seotud Pro Kapitaliga

Audiitorfirma KPMG Estonia senise juhi Andres Roodi lahkumine pole seotud Pro Kapitaliga, ütles ettevõtte uus tegevjuht Sulev Luiga.

?Roodi lahkumisel pole sensatsioonilist põhjust,? ütles Luiga. Tema sõnul Root puhkab pikaajalisest juhtimistööst esialgu pool aastat ja jätkab siis firmas nõukogu liikme ja vannutatud audiitorina. ?Pole kuulnud, et talt litsents ära võetakse,? lisas Luiga.

Root on täna Viinis toimuval KPMG partnerite konverentsil, Root on KPMG Ida- ja Kesk-Euroopa juhatuse liige.

Root auditeeris ASi Pro Kapital vahetult pärast seda, kui ettevõte börsile tuli, so 1998. ja 1999. aastal. Sellesse aega jäävad Pro Kapitali tehingud ASiga Vinkrist, millest Pro Kapital väljus kaotajana.

Sellest ajast pole mitu tehingut pole kajastunud Pro Kapitali aastaaruandes, mistõttu peab sellise info varjamise eest vastutust kandma audiitor. Andres Root ütles varem, et tema ei saa neid tehinguid ja teatamata jätmist kommenteerida, sest teda seob Pro Kapitaliga konfidentsiaalsuse leping.

KPMG Estonia nõukogu esimees on Vello Volt, kes pidi audiitori-ameti paar aastat tagasi maha panema vanusepiirangu tõttu. Seadus piirab audiitorina töötamise vanusega 70 aastat.

KPMG Estonia suuremad kliendid on Eesti suurimad ettevõtted: AS Eesti Energia, AS Eesti Põlevkivi, AS Eesti Gaas, AS Pakterminal. Kokku on KPMG Estonial Eestis ligi 1000 klienti.

Hetkel kuum