24. jaanuar 2002 kell 8:03

Börsiülevaade: Norma avaldas majandustulemused

Kuna Norma avaldas täna hommikul oma neljanda kvartali majandustulemused, tõotab ta täna tavapärasest rohkem endale tähelepanu tõmmata.

Möödunud aasta neljanda kvartaliga võrreldes vastavalt 39% ja 62% kasvanud käive ja kasum tundub olevat muljetavaldav, kuigi ka ostjate debitoorne võlgnevus näitas antud perioodil kiiret kasvu.

Rohkem võiks vaadata ehk brutokasumit, mis aastataguse perioodiga võrreldes kasvas vaid 12%.

Eile võitis Tallinna börsil ülekaaluka tähelepanu taas Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia. Kuigi väärtpaberi hind liikus päeva jooksul teisipäeva õhtuste sulgemishindade vahetus läheduses, püsis aktsia väga atraktiivne ning aitas tõsta börsi päevakäibe 52 mln kroonini.

Korralikult käibeid näidanud Tallinna börsil on viimase seitsme börsipäeva jooksul kaubeldud kokku 228 mln krooni eest. Käibemahud on võrreldavad juba möödunud aasta kevadega, mil maksude optimeerimise tõttu osteti ning müüdi Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> ja Norma aktsiaid, saamaks või siis mitte saamaks dividenditulu.

Igatahes on viimase seitsme börsipäeva käibest andnud 78% välisinvestorite tähelepanu all olnud Hansapanga aktsia, millel oli eile juba kuues järjestikune tõusupäev. Aktsia tõusis päevaga 0,3%, tasemeni 183 krooni.

Veidi enam näitas paranemist täna oma tulemused avaldav Norma aktsia. 0,7%ne tõus viis väärtpaberi 58,80 kroonini ehk uue kõrgeima tasemeni viimase 32 kuu lõikes.

Enda kohta korralikult kaubeldi Tallinna Kaubamaja <GR#EE.TKM> aktsiatega, mille hind sulgus 55 kroonil ehk 0,9% miinuses. Aktsia hinnanoteeringud lõi allapoole eile hommikune börsiuudis, kus teatati ettevõtte juhatuse esimehe ootamatust lahkumisest.

Hetkel kuum