• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Planeerimisega seonduvad mõisted

  Isik, kes elab, töötab ja veedab vaba aega ühiskonnas.
  Kaart, mis võtab kokku arengu- ja ehitamistingimused omavalitsuse territooriumil.
  Vt huvitatud isik. Iga isik, isikud või isikute rühmad, kellel on kavandatava tegevuse suhtes selgesti väljendatud huvitatus või osalus. Üldsus koosneb ühiskonna liikmetest.
  Kodanikele ning ühiskondlikele ja eraõiguslikele organisatsioonidele antud võimalus avaldada oma arvamust valitsuse ja/või omavalitsuse üldpoliitika eesmärkide või kavandatavaid tegevusi puudutavate ostuste kohta, arutada oma seisukohti otsuste tegijatega, kaasa arvatud edasikaebamise õigus kohtus.
  Mehhanism, mida kavandatava tegevuse arendaja rakendab selleks, et kindlustada selle tegevusega potentsiaalselt mõjutatud üksikisikute, organisatsioonide informeeritus ning anda neile võimalus mõjutada kavandatava tegevusega kaasnevaid otsuseid.
  Riigi territoriaalse arengu kava, mis koostatakse kogu riigi territooriumi kohta.
  Allikad: Kaur Lass, AS Entec
  Rivo Noorkõiv, OÜ GeomediaTeet Jaagomägi, AS Regio
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.