• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nitrofert kasvatab tööpuudust

  Ida-Virumaa tööstuse kunagise lipulaeva, veel mõned aastad tagasi Eesti edukamate ettevõtete edetabeli esiotsas figureerinud väetisetootja Nitroferdi otsus koondada 400 inimest, tõmbab kriipsu peale mõni aeg tagasi tärganud lootustele, et maakonna tööpuuduse määr on põhjas ära käinud ja edaspidi hakkab tööhõiveolukord ainult paranema.
  Kuigi Nitroferdi tegevjuhid pole matnud maha lootust, et mõne Venemaa gaasikontserni kaasamisel ettevõtte omanike ringi, on võimalik veel tehast taaskäivitada, usuvad selle ime sündimisse vähesed koondamisteate kätte saanud töötajad.
  Miks peaks keegi riskima oma rahaga, et paigutada seda kahjumis olevasse amortiseerunud seadmetega firmasse olukorras, kus ka paljud muud tegurid, nagu näiteks maailmaturuhinnad, praegu ettevõtte kahjuks räägivad?
  Kui aga Nitroferdi omanikud suudavad siiski lähiajal valitsusele veenvalt tõestada, et gaasitarnijast investori kaasamine on reaalne, aga mitte bluff, siis tuleb Eesti riigil teha kõik endast olenev, et Kohtla-Järvel paiknev tehas säilitada.
  Ka viie miljoni krooni ühekordne annetamine Nitroferdile, ärahoidmaks tehase seadmete jäädavat hävinemist talvepakases, on riigi jaoks võrreldamatult väiksem kulutus, kui saamata jäävad maksutulud ja tööpuuduse kasvust tingitud tagajärgedega võitlemise kulud kokku.
  Lisaks tasub arvesse võtta, et Nitroferdi krahh ei puuduta ainult ühe ettevõtte ligemale poolt tuhandet töötajat. Negatiivset mõju saavad tunda ka Nitroferti teenindanud remondi- ja transpordifirmad.
  Nitrofert on olnud ka Eesti Energia üks suuremaid kliente ja tema äralangemine võib sundida vähendama ka põlevkivi kaevandamise mahtu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.