• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Eesti vanglad pääsevad Vene kurjategijatest

  Peaminister Siim Kallas ja Venemaa asevalitsusjuht Valentina Matvijenko allkirjastavad täna vangide üleandmise lepingu.

  ?Tänase päeva uudis on see, et alla kirjutatakse ka karistust kandvate isikute üleandmise leping ja selle üle on meil väga hea meel, ütles peaministri välisnõunik Simmu Tiik eile õhtul pärast Eesti-Vene valitsustevahelise komisjoni töökohtumist. ?Algselt polnud plaanis seda allkirjastada, kuid tänane päev tõi ka selles selguse.?
  Lepingut kommenteerides märkis Tiik, et vangil on parem karistust kanda oma loomulikus keskkonnas.
  Leping võimaldab Eesti vanglates istuvad Venemaa kodanikud edaspidi oma kodumaale karistust kandma saata. Samuti saavad Venemaal süüdi mõistetud eestlased oma karistusaja ära istuda siin.
  Eestis karistust kandvate Vene kurjategijate kodumaale saatmise võib muuta raskeks see, et paljudel neist pole ühegi riigi kodakondsust.
  Raadio Vaba Euroopa andmeil on Eesti ligi 4800 vangistatust praegu süüdimõistetuid ligi 3300, ülejäänud on eeluurimisalused. Süüdimõistetute hulgas on üle 1300 eestlase ja üle 1700 venelase. Kusjuures viimaste hulgas on Venemaa kodanike arv vaid 223. Enamik neist venelastest on seega kodakondsuseta isikud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.