Inno Tähismaa • 6. november 2002 kell 14:01

Maksuamet: makstud intresside tagasinõudmine vähetõenäoline

Maksuameti hinnangul on viimaste aastate jooksul makstud maksuvõlgade intresside tagasinõudmine vähetõenäoline.

Maksuameti jurist Maret Ambur ütles, et enne 1. juulit intresse maksnud ettevõtjad võivad küll makstud maksuvõlgade intressid kohtu kaudu tagasi nõuda, aga kohus ei pruugi nõuet rahuldada. Tema sõnul ei võtnud näiteks kohus menetlusse nõuet, millega nõuti tagasi juba makstud parkimistrahve.

Ambur ütles, et maksuamet kustutab automaatselt arvestusliku intressi, mis on arvestatud enne 1. juulit maksmata maksudelt. Samuti ei nõuta intressi siis, kui maksumaksja on intressi määramise vaidlustanud. Juhul, kui intress on kohtus vaidlustatud, makstakse tema sõnul makstud intress ka tagasi.

Hetkel kuum