Andres Kärssin • 11. november 2002 kell 11:31

Saksa leht: investorid võidavad Tallinna börsil

Saksa nädalaleht Die Zeit kiidab Tallinna börsi, mis on investoritele toonud paari aastaga rikkalikke kursivõite.

Die ZeitŽi viimases numbris ilmunud Balti riikide 'majandusimet' käsitlevas artiklis viidatakse positiivselt Tallinna börsile, kus erinevalt New Yorgist ja Frankfurdist liiguvad aktsiahinnad üles ning investorid on sellest kõvasti võitnud.

'Nii paistab Hansapank - kohaliku finantssektori esinumber - silma 70protsendise aktsiahinna kallinemisega alates 2000. aasta jaanuarist,' märkis ajaleht, osutades samuti Tallinna Kaubamaja aktsiale, mis kallinenud sel perioodil 50 protsenti ning 80protsendise tõusu teinud Norma aktsiale.

'Kuna sellele turule pole eriti eksinud ka välismaiseid investeerimisfonde, siis pole ka suurt ohtu, et väärtpaberite kursitõus ühel päeval spekulatsioonimullina lõhkeks,' kirjutas Die Zeit.

Hetkel kuum