• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: liideraktsiatel hea hoog sees, Eesti Telekom 87 krooni all

  Reedel Tallinna börsil pead tõstnud positivism muutus täna liideraktsiate osas märksa tugevamaks.

  Sarnaselt reedega juhtis aktsiaturul väärtpaberite tõusu Eesti Telekomi aktsia, mis täna jõudis juba 86,68 kroonini (5,54 euroni). 3,6%ne päevane tõus kergitas aktsia juba tagasi kõrgustesse, mida pole nähtud peale maikuu algust. Veidi vähem kui kolme ja poole krooni kaugusele jäi selle aasta kõrgeim 90,12 kroonine hinnatase.
  Eesti Telekomi võis veidi aidata see, et ettevõtte suuromanike Telia ja Sonera liitumine on peale tänast teadet, et Teliaga ühinemise on esialgselt aktsepteerinud ligi 95% Sonera aktsionäridest, praktiliselt kindel. Üht tugevat omaniku on senini peetud Eesti Telekomi arengu osas positiivsemaks kui kaht rivaalitsevat omanikku.
  Lisaks Eesti Telekomile olid tugevad ka teised liideraktsiaid. Hansapanga aktsia tõusis 1,4% ning peatus 222,96 kroonil (14,25 eurol) ning Norma aktsia sulgus 65,72 kroonil (4,20 eurol) ehk 1,2% kõrgemal kui möödunud reedel.
  Möödunud nädalal reitinguagentuur Moody`se poolt positiivse reitinguväljavaate saanud Hansapanga aktsia on küllalt ligidal oma psühholoogilisele hinnatasemele.
  Nimelt on aktsia päris lähedal kevadel saavutatud 224,69 kroonile ehk viimase viie aasta kõrgeimale tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Balti börsid lõpetasid nädala tugeva käibe- ja tõusupäevaga
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.