18. november 2002 kell 13:11

Börsiülevaade: liideraktsiatel hea hoog sees, Eesti Telekom 87 krooni all

Reedel Tallinna börsil pead tõstnud positivism muutus täna liideraktsiate osas märksa tugevamaks.

Sarnaselt reedega juhtis aktsiaturul väärtpaberite tõusu Eesti Telekomi aktsia, mis täna jõudis juba 86,68 kroonini (5,54 euroni). 3,6%ne päevane tõus kergitas aktsia juba tagasi kõrgustesse, mida pole nähtud peale maikuu algust. Veidi vähem kui kolme ja poole krooni kaugusele jäi selle aasta kõrgeim 90,12 kroonine hinnatase.

Eesti Telekomi võis veidi aidata see, et ettevõtte suuromanike Telia ja Sonera liitumine on peale tänast teadet, et Teliaga ühinemise on esialgselt aktsepteerinud ligi 95% Sonera aktsionäridest, praktiliselt kindel. Üht tugevat omaniku on senini peetud Eesti Telekomi arengu osas positiivsemaks kui kaht rivaalitsevat omanikku.

Lisaks Eesti Telekomile olid tugevad ka teised liideraktsiaid. Hansapanga aktsia tõusis 1,4% ning peatus 222,96 kroonil (14,25 eurol) ning Norma aktsia sulgus 65,72 kroonil (4,20 eurol) ehk 1,2% kõrgemal kui möödunud reedel.

Möödunud nädalal reitinguagentuur Moody`se poolt positiivse reitinguväljavaate saanud Hansapanga aktsia on küllalt ligidal oma psühholoogilisele hinnatasemele.

Nimelt on aktsia päris lähedal kevadel saavutatud 224,69 kroonile ehk viimase viie aasta kõrgeimale tasemele.

Hetkel kuum