• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjala börsid: Merrill Lynch ja Nokia tõstavad telekomisektorit

  Merrill Lynchi otsus tõsta telekomisektori aktsiate väljavaadet ja Nokia mobiiltelefonide müügiprognoos on rõõmustanud Euroopa telekomisektorit.

  Oma klientidele saadetud raportis teatas maaklerfirma Merrill Lynch, et telekomiettevõtted hindavad aktiivselt ümber oma strateegiaid ja struktuure. Näidetena tõi ta välja nii Telia-Sonera ühinemise kui ka Telefonica 3G litsentsidest saadud kahjumite bilansist mahakirjutamise.
  Merrill rõhutas, et Euroopa telekomisektori ettevõtete poolt tehtud muudatused on erinevalt USA ettevõtetest strateegilised ja vabatahtlikud. Peale selle kiitis ta Euroopa telekomisektori ettevõtete tugevaid rahavooge.
  Nokia juht Jorma Ollila rõõmustas sektorit seevastu sellega, et prognoosis mobiiltelefonide kasutajate arvu tõusmist maailmas praeguselt ühelt miljardilt 2005. aastaks 1,5 miljardini. Peamiselt peaks turgu vedama Hiina, Venemaa ja Ida-Euroopa.
  Kell 12:30 liikus Nokia aktsia Helsingi börsil 18,10 eurol ehk 1,5% plussis.
  Ericssoni aktsia liikus samal ajal Stockholmis 9,35 Rootsi kroonil ehk 5% plussis.
  Rootsi maaklerite sõnul hoiab Ericssoni aktsiat hiljutine raport, mille sõnul näeb ettevõte järgmisel aastal telekomisektorit natuke optimistlikumas valguses kui sel aastal ning ka telekomioperaator Telia, mis teatas täna hommikul, et ligi 95% Sonera aktsionäridest on ettevõtte liitumise Teliaga aktsepteerinud.
  Liitujate aktsiaid liikusid kell 12:30 ühe-kahe protsendilises plussis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Oleg Gross: "Ei uskunud, et turumajanduse tingimustes sellist asja näen" Kallis elekter võib tuua äride sulgemisi
Suurettevõtja Oleg Grossi sõnul on energia hinnatõus täiesti katastroofiline ning võib päris paljudele ettevõtetele saatuslikuks saada.
Suurettevõtja Oleg Grossi sõnul on energia hinnatõus täiesti katastroofiline ning võib päris paljudele ettevõtetele saatuslikuks saada.
Õiged lahendused jäävad sündimata liiga ettevaatlike tellijate tõttu
Riigihanke formaat ei võimalda pakkujal välja käia parimat lahendust ning pakkumised võivad hoopiski jääda tegemata, kuulb saatest „Lavajutud“.
Riigihanke formaat ei võimalda pakkujal välja käia parimat lahendust ning pakkumised võivad hoopiski jääda tegemata, kuulb saatest „Lavajutud“.