18. november 2002 kell 10:46

Põhjala börsid: Merrill Lynch ja Nokia tõstavad telekomisektorit

Merrill Lynchi otsus tõsta telekomisektori aktsiate väljavaadet ja Nokia mobiiltelefonide müügiprognoos on rõõmustanud Euroopa telekomisektorit.

Oma klientidele saadetud raportis teatas maaklerfirma Merrill Lynch, et telekomiettevõtted hindavad aktiivselt ümber oma strateegiaid ja struktuure. Näidetena tõi ta välja nii Telia-Sonera ühinemise kui ka Telefonica 3G litsentsidest saadud kahjumite bilansist mahakirjutamise.

Merrill rõhutas, et Euroopa telekomisektori ettevõtete poolt tehtud muudatused on erinevalt USA ettevõtetest strateegilised ja vabatahtlikud. Peale selle kiitis ta Euroopa telekomisektori ettevõtete tugevaid rahavooge.

Nokia juht Jorma Ollila rõõmustas sektorit seevastu sellega, et prognoosis mobiiltelefonide kasutajate arvu tõusmist maailmas praeguselt ühelt miljardilt 2005. aastaks 1,5 miljardini. Peamiselt peaks turgu vedama Hiina, Venemaa ja Ida-Euroopa.

Kell 12:30 liikus Nokia aktsia Helsingi börsil 18,10 eurol ehk 1,5% plussis.

Ericssoni aktsia liikus samal ajal Stockholmis 9,35 Rootsi kroonil ehk 5% plussis.

Rootsi maaklerite sõnul hoiab Ericssoni aktsiat hiljutine raport, mille sõnul näeb ettevõte järgmisel aastal telekomisektorit natuke optimistlikumas valguses kui sel aastal ning ka telekomioperaator Telia, mis teatas täna hommikul, et ligi 95% Sonera aktsionäridest on ettevõtte liitumise Teliaga aktsepteerinud.

Liitujate aktsiaid liikusid kell 12:30 ühe-kahe protsendilises plussis.

Hetkel kuum