• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lõunanaabrite automüük kosub

  Eriti suur vahe oli Leedus, kus müüginumbrid hakkavad pärast suvist kukkumist taas tasapisi ülesmäge minema. Vahe septembriga oli 212 autot, ehk müügikasvuks tervelt 38 protsenti.
  Lätis nii suurt tõusu ei olnud, kuid ka 142 auto suurune kasv on igati tähelepanuväärne. See teeb müügikasvuks võrreldes eelmise kuuga 24 ehk ligi veerandi.
  Läti majanduslehe Dienas Bizness autotoimetaja Aldis Zelmenise sõnul võiks Läti uute autode müük olla oluliselt suurem, kui paar aastat tagasi vastu võetud aktsiisiseadus oleks pisut leebem.
  Eriti annab see tunda just väike-keskklassi autode osas, mille aktsiis on võrreldav suurte ja kallite maasturite omaga. Sestap ongi just viimased Läti uute autode turul enimostetud sõidukid, mida saavad endale lubada aga keskmisest kopsakama rahakotiga autoostjad. Tavaline inimene eelistab uhiuuele autole hoopis vähekasutatut.
  Samuti hakkavad lõunanaabrite automüügis kujunema oma liidrid. Kui veel kuu aega tagasi oli võrdne võimalus tõusta müüduimaks üsna mitmel automargil, siis oktoobrikuu müügi taustal on näha, et Leedus on end teistest ette rebinud Renault ja Lätis Toyota. Vaatamata sellele, et oktoobri müügi suveräänne liider oli Leedus hoopis Lada, mis tegi müügitulemuse, mis ka Eesti automüüjate seas on ülihea tulemus ? 170 autot.
  Tõsi küll, Ladade valik Leedus on hoopis teistsugune. Näiteks veerand müüdud Ladadest olid 21043 universaalid, jätkuvalt müüakse seal ka ?null kuut? jt meie uute autode turul juba ammu unustusehõlma vajunud mudeleid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.