Ülo Toomsalu • 28. november 2002 kell 6:08

EPL: Tallinna juhtkohale kandideerib Savisaare soosik

Keskerakond surub Kesklinna vanema kolmandaks asetäitjaks Edgar Savisaare kunagist nõunikku siseministriks oleku ajast Kaia Jäppineni.

Kesklinna vanema Kristen Michali sõnul ei saa seda nimetada nii, nagu otsitaks Jäppinenile kohta, kirjutab Eesti Päevaleht. ?Aga Jäppineni nime ei saa tõesti eitama hakata. Arutasime tema kandidatuuri,? tunnistas Michal. ?See lepiti koalitsioonikõnelustel kokku,? vastas Michal küsimusele, miks kolmandaks asetäitjaks saab just Keskerakonna pakutav inimene.

Samas väitis Michal, et kui Keskerakonna pakutav kandidaat poleks kõlvanud, siis oleks sellele kohale teine inimene otsitud. ?Olen korra Jäppineniga kohtunud. Ta on asjalik ja konkreetne naisterahvas, kellega töötegemisel probleeme ei teki. See, et ta Keskerakonnas on, ei tähenda midagi,? ütles Michal.

Linnaosavanema asetäitja saab palgaastme järgi 10 000 ? 17 500 krooni kuus. ?Jäppineni konkreetset palka ei oska ma öelda, sest ta pole veel teatanud, kas ta ikka lõplikult tuleb,? märkis Michal.

Michali sõnul tahab linnaosavalitsus moodustada vanema asetäitja koha juurde ühe peaspetsialisti arvel, et mitte suurendada ametikohtade arvu.

Kesklinna valitsuse hinnangul peaksid uue asetäitja tööülesanded olema sotsiaalhoolekanne, lastekaitse, haridus, infotehnoloogia, andmekaitse, registrid, teenindus ning linnaosa pakutavate teenuste areng, turvalisus, avariiteenistus, liiklus ja parkimine.

Hetkel kuum