Kadi Heinsalu • 2. detsember 2002 kell 13:04

Greenpeace hoiab Eesti tankeri-uudist mitmendat päeva esiuudisena

Rahvusvaheline keskkonnaaktivistide rühm Greenpeace hoiab Eestist lahkunud ühepõhjalise naftatankeri uudist mitmendat päeva esiuudisena.

Greenpeace koduleheküljel <siin=http://www.greenpeace.org/homepage/> antakse avauudisena teada, et 20 Greenpeace aktiviste üritasid ära hoida Hispaania vetes reostuse põhjustanud Prestige-analooglaeva Byzantio sadamast lahkumist, kuni Tallinna Sadama juhtkond nad arreteeris ja lasi laeval minna. Avauudis Byzantiost oli koduleheküljel juba reedel, kui aktsioon Tallinnas parasjagu toimus.

Mõned Tallinnas olnud keskkonnaaktivistid olid samad, kes minev nädal Hispaania rannikul merd puhastasid.

Uudisest selgub, et aktivistide plaan oli laeva 48 tundi kinni hoida ja ära hoida nafta tankimist, kuid aktivistid jõudsid viimasel minutil, nafta oli juba laevas ja mootorid soojas laeva lahkumiseks.

Pärast põhjalikku arutelu antud teemal esitavad aktivistid üleskutse toetada seda aktsiooni ja surveavaldust ELile, et see muudaks kehtivat korda sellistele laevadele.

Hetkel kuum