• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elu eliksiir

  Sidrunimeliss on aedades kasvatatav taim, mis õitseb juulist septembrini. Sidrunilõhnalise varre ja lehtedega ürti kogutakse enne õide puhkemist. Taime kaustatakse maitseainena toitudes, kuhu sobib sidrun. Rikkalikult võib seda lisada salatitele, suppidele, kastmetele, herne- ja porganditoitudele, külmadele rohelistele kastmetele, keedetud kalale, munatoitudele. Sidrunimeliss on üks väheseid maitsetaimi, millega maitsestatakse ka magustoite, eriti kompotte, ja mahlu. Värskete lehtedega kaunistatakse nii külm- kui magustoite. Melissi lisatakse teele ja veini sisse.
  Teed valmistatakse nii värsketest kui kuivatatud lehtedest ja vartest. Külm melissitee on värskendav jook, kuum higistamisvahend. Gripihaigel jäävad ära haiguse komplikatsioonid, haigus kulgen kergemalt, kui juua 4?6 tassi sooja melissiteed päevas.
  Melissist saab meeldiva maitsega igapäevateed. Toime on rahustav, valu vaigistav, und soodustav, krampidevastane. Tee aitab migreenihaiget, sobib neurooside korral. Aitab ka vähese ja valuliku menstruatsiooni puhul. Melissiteed soovitatakse südamehaigele südame piirkonna valude, südame pekslemise, hingeldamise, tursete korral. Ka kõrge vererõhuga inimesele võib melissitee joomist soovitada. Vererõhk alaneb, taanduvad pearinglus ja kõrvakumin. Melissitee soodustab seedimist, aitab iivelduste ja puhituste vastu. Sobib rasedatele ülierutuvuse, unetuse ja oksendamise korral.
  Autor: Juta Mölder
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.