Andres Kärssin • 12. detsember 2002 kell 12:25

Raasuke: ELi liitumiskutse Eestis laenuintresse vaevalt et mõjutab

Hansapanga juhatuse aseesimehe Erkki Raasukese hinnangul ELi liitumiskutse Eestis laenuintresse pigem ei mõjuta.

Raasukese sõnul on konvergentsi-teema olnud finantsektoris juba pikemat aega üleval. 'Kogu finantssektor võtab arvesse, et Eesti ELi minek on fakt.' Ta märkis samuti, et laenude käsitlemine Eestis euro baasil on levinud ja läbiv.

'Meil pöörduvad kõik asjad samadele radadele nagu toimub ELis finantssektoris,' lausus Raasuke, lisades, et Eestis selles suunas viimase pooleteise aasta jooksul toimunud muudatused lähevad vaikselt edasi. Raske on siin mingit hüpet teha.

'Rääkides tänasest intressitasemest ja arvestades, et me oleme Eesti ning mitte Saksamaa, siis oleme täna ilusasti pildi peal,' tõdes Raasuke.

Hetkel kuum