27. jaanuar 2003 kell 12:36

Marrandi :piimatootjatele valitsuselt abi palumine on viimane samm

Põllumajandusminister Jaanus Marrandi näeb valitsuse poole pöördumist kriisi sattunud piimatootjate aitamisel viimase võimalusena.

Marrandi sõnul on senine praktika näidanud, et valitsuse poolne abi pankroti korral pole tavaks. 'Kuna põllumajandusministeerium soovib hoida ära pankrotilainet oma sektoris, püüame aga leida lahenduse ja seda esialgu enda haldusalas olevate võimaluste kaudu, näiteks Maaelu Edendamise Sihtasutuse kaudu,' ütles Marrandi. 'Kui sealt abi ei saa, tuleb pöörduda Vabariigi Valitsuse poole.'

Rapla Dairyle piima müünud mitusada piimatootjat on sattunud seoses ettevõtte pankrotiga keerulisse olukorda ning nende võimalus pankrotimenetluses piimaraha kätte saada on üsna väike. Seetõttu küsivad piimatootjaid esindavad põllumajandusorganisatsioonid riigilt umbes 100 miljoni krooni suurust abi.

Hetkel kuum