• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Muutuste ootuses

  Tarbijate Ühistu teadet, rajada Võrru maksimarketi-nimeline ostukeskus, andis oodata, kuid viimaks see tuli ning umbes aasta pärast on maakonna kaubandusturul järjekordselt käes segased ajad.
  Maksimarket tuleb Võru mõistes vägev. Umbes 4000 ruutmeetrit täis suurepäraseid võimalusi oma raha laiaks lüüa. Selline on plaan, kuidas kõik lõpuks välja kukub, näitab järgmise aasta esimene pool, kui market avatakse.
  Maksimarket tuleb Võrus väga ahtale turule, mistõttu majanduslikku edu on talle väga raske ennustada. Tegemist pole odava ning väikest kaubavalikut pakkuva kauplusega, kuigi just odavus on Võru poodide peamine kliendimagnet. Seda tõestab nii Säästumarketi kui ka tarbijate ühistu enda kaupluslao S-Marketi edu.
  Maksimarketile sarnase tootevalikuga suurpoode on praegu linnas täpselt üks. Vilja Marketi omanikfirma AS Johnny juht Urmas Johanson lohutab end teadmisega, et aasta saab veel rahulikult rasva koguda. Mis pärast juhtub, saab näha, kuid on selge, et jõukamat klientuuri tuleb Johansonil tarbijate ühistuga jagama hakata.
  Elmo Suiste, tarbijate ühistu esimees, põhjendab maksimarketi ehitust vajadusega tagalat kindlustada. Suurpood tuleb teha valmis enne, kui Kesko jälle midagi ehitama hakkab. Soomlaste huvi näitab Kesko osalemine Maksimarketi krundi erastamisoksjonil. Kesko loobus. Ju polnud isu siis nii suur ning vaba maad on linnas mujalgi.
  Suistel on õigus. Inimeste seletamatu soov suurte poodide järele on silmaga näha ning sellest lähtuvalt tuleb teha firma strateegilised plaanid. Nii ei välista Suiste, et Maksimarketi avamise järel tuleb ühistul ehk mõni oma kauplus sulgeda, kui ülejäänud konkurendid ei suvatse pankrotti minna. Võrus keerutatava raha hulk uuest poest ju ei kasva, kuid üks suu, ja mitte väike, on kaubanduslaua ääres jälle juures, nõudes häälekalt oma osa.
  Mulle ei meeldi, et väikepoed kaovad, sest ma pole sugugi kindel, et marketid jätkavad Võrumaal kasvatatud porgandi ning isetehtud jogurti müüki. See peaks tänastele väikepoodnikele olema üks ellujäämise võtmeid, sest kõigile ei maitse europorgandid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.