Tõnis Arnover • 30. aprill 2003 kell 11:30

Soome ja Rootsi soovivad ELis koostööd tihendada

Traditsiooni kohaselt tegi Soome värske peaminister Anneli Jäätteenmäki esimese välisvisiidi Rootsi, kus ta kohtus peaminister Göran Perssoniga.

Soome ja Rootsi peaministri esimene visiit naaberriiki on kirjutamata seadus, mida ei pea järgima, kuid millest peetakse üldiselt rangelt kinni. Ainuke kord eksis selle vastu Göran Persson 1996. aastal, kui ta mängis Soomele ninanipsu ja tegi esimese visiidi hoopis Eestisse, kirjutab Hufvudstadsbladet.

Kohtumise järgsel pressikonverentsil rõhutasid kaks peaministrid, et kahel riigil tuleks teha Euroopa Liidus senisest rohkem koostööd, vaatamata sellele, et osa küsimustes on pooled eri arvamusel.

Pooled lubasid enne valitsusevahelise konverentsi algamist tihedamalt koordineerida oma seisukohti Euroopa küsimustes. Perssoni sõnul võiksid Soome, Rootsi ja Taani saada sillaks suurte ja väikeste ELi riikide vahel.

Hetkel kuum