• OMX Baltic0,18%294,92
  • OMX Riga−0,25%914,61
  • OMX Tallinn−0,04%1 987,79
  • OMX Vilnius0,33%1 232,83
  • S&P 500−0,05%6 584,29
  • DOW 30−0,59%45 834,22
  • Nasdaq 0,44%22 141,1
  • FTSE 1000,01%9 284,19
  • Nikkei 2250,89%44 768,12
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%97,89
  • OMX Baltic0,18%294,92
  • OMX Riga−0,25%914,61
  • OMX Tallinn−0,04%1 987,79
  • OMX Vilnius0,33%1 232,83
  • S&P 500−0,05%6 584,29
  • DOW 30−0,59%45 834,22
  • Nasdaq 0,44%22 141,1
  • FTSE 1000,01%9 284,19
  • Nikkei 2250,89%44 768,12
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%97,89
  • 14.05.03, 15:16
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Poola sealiha asemel on tegelikuks probleemiks kondilihamass

Poola sealihale kaitsetollide kehtestamise asemel peaks valitsus tegelema hoopis kondilihamassi ohjamisega, ütles Nõo lihatööstuse juht.
'Tegelik probleem pole odava sealiha import vaid hoopis mehanailiselt konditustatud lihamass ehk MDM,' ütles Nõo lihatööstuse juhatuse esimees Toomas Kruustük. 'See pannakse vorsti sisse ja müüakse tarbijale odava, aga kvaliteetse kauba pähe maha.'
Kruustüki sõnul ei oleks Eesti töötlejatel ja seakasvatajet Poola lihaga mingit probleemi, kui ohjatud oleks kondilihamassi tollivaba import.
'Jama hakkas momendist, kui sealiha hinnad tõusid lakke. Töötlejad hakkasid otsima uusi ja soodsamaid võimalusi ning nüüd on siis tulemus käes,' ütles Kruustük.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Tema sõnul toetab riik praegu vähekvaliteetse tooraine importi, kui peaks sellega hoopis võitlema. Kondilihamassi tuuakse Kruustüki sõnul Eestisse Poolast sisse kordi rohkem kui sealiha.
'Kondilihamass on nagu kuum kartul põllumajandusministeeriumi ametnike suus. Ma ei saa aru, milleks nad keelduvad probleemi endale teadvustamast,' ütles Kruustük.

Seotud lood

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele