23. oktoober 2003 kell 12:30

Stora Enso ei avalikusta oma Eesti ettevõtete majandustulemusi

Kuna Stora Enso pole vastu võtnud otsust kirjutada oma majandustulemused lahti riigiti, ei avalikusta kompanii Eestis tegutsevate saetööstuste tulemusi.

?Eestis tegutsevate tööstuste majandusnäitajate avalikustamine ei sõltu meist,? ütles ASi Stora Enso Timber pressiesindaja Ülle Matt. ?Kuni vastavat otsust pole Stora Enso peakontoris vastu võetud, ei saa me oma Eestis asuvate ettevõtete kohta majandusandmeid anda.?

Küll aga kinnitas Matt, et kompanii on kaalunud hakata tulevikus lahti kirjutama majandusnäitajaid ka riigiti. ?Kui selline otsus tuleb, avaldame meeleldi meie tööstuste käibe ja kasumi numbrid,? lisas Matt.

Viimased kättesaadavad andmed endisesse Sylvesteri gruppi kuulunud suuremate saetööstuste kohta kajastavad eelmise aasta majandustulemusi.

ASi Imavere Saeveski käive oli 2002. aastal 929,2 miljonit krooni ja kasum 84,9 miljonit krooni. ASi Paikuse Saeveski vastavad numbrid olid 440,5 miljonit krooni ja 46,8 miljonit krooni. AS Näpi Saeveski teenis 2002. aastal 210 miljoni krooni suuruse käibe juures 21,5 miljonit krooni kasumit.

Hetkel kuum