• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaupmehed käivad naabrite poes hinnaluuret tegemas

  Kaupmehed astuvad naaberpoodniku juurde sisse, et samuti hindu kaeda: ei ole mõtet müüa odavamalt, kui emad peavad lastele niikuinii piima ostma. Vahel aga võib kampaaniakaupa müüa kas või 10 senti odavamalt, et ostjad üle tuleks.
  Selveri ostudirektor Iivi Saar selgitab, et piima hind määrab kliendi arvamuse kaupluse üldisest hinnatasemest.
  Rakvere Krooni Selveri juhataja Marje Udras räägib, et naaberpoe palgatud inimesed käivad igal neljapäeval nende juures kaupade hindu üles kirjutamas. ?Meil on tavaliselt nii, et head hinnad muutuvad üle kahe nädala. Nii kui turuliider määrab hinnad, tulevad ka konkurendid järele,? ütleb Udras. Kuid just neljapäeviti on Rakvere suuruselt teises kaupluses, Oleg Grossile kuuluvas OG Elektras, sooduspäev.
  ?No me muidugi ka käime vaatamas hindu ja mis konkurendi juures toimub,? ütleb Udras. ?Kuid me ei kirjuta hindu üles ja ei rakenda sellist 10 sendi poliitikat.?
  Mustamäe Prisma juhataja Margus Musthallik ütleb, et on tavaline, kui ümbruskonna keldripoodide omanikud tulevad hindu maha kirjutama. See ei ole keelatud ega häiri meid,? märkis Musthallik. ?Pigem näitab, et suudame hindu mõjutada.?
  ?Kirjutamine ei ole ka ainuke võimalus hindade ülestäheldamiseks,? ütleb Iivi Saar ja loetleb: on olemas telefon, võib osta kaupa, rääkida diktofoni ja väikese kaubavaliku korral saab hinna meelde jätta. ?Oleme neid erinevaid variante kohanud oma kauplustes,? tunnistab Saar.
  Hinnavõidujooks käib mitte ainult piima ja esmatarbekauba müümisel, aga tsiviliseeritumal moel ka arvutimaailmas, kus hinnad kiiresti hapuks lähevad.
  Nii jälgivad arvutifirmad ja nende kunded juba viis aastat veebilehte www.hinnavaatlus.ee , kus eri kauplustes müüdavate arvutikomponentide hinnad muutuvad reaalajas. ?Need ajad on möödas, kus müüjad panid komponentidele 50 protsenti otsa, ja kes nii tegid, on turult kadunud,? ütleb ettevõtte juht Marko Kaupmees minevikku jäänud BCSi, MicroLinki ja Astrodata arvutisalongide kohta.
  Kaupmees tõdeb, et hindade võrdlemine on populaarne eelkõige väiksemate kaubandusettevõtete seas. Näiteks Ordi ja SIGN Computers hinnas rebimise pärast ei muretse, vaid pööravad peatähelepanu peamiselt pakutava kauba kättesaadavusele ja usaldusväärsusele.
  Ehkki firmadele-hinnavõrdlejatele mugav, www.pricewatch.com ?i eeskujul loodud veebileht Eestis suurt raha sisse ei too, suudab see isegi laieneda teistele valdkondadele. Varem vaid arvutikomponentidele keskendunud www.hinnavaatlus.ee hõlbustab ja kiirendab otsuste langetamist, lisades hinnale tehnilised parameetrid, pildi, viited toote testidele jm.
  Hinnavõrdlejate ritta on trüginud ka mitmeid teisi veebilehekülgi, näiteks www.hinnaweb.ee , www.infokeskus.ee ja www.hansainfo.ee .
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Börsiguru Seppo Saario avaldas nipid, kuidas leida kasvurakette
Soome investeerimisguru Seppo Saario rääkis tänasel investor Toomase konverentsil, milliste põhimõtete järgi tema täna investeerib ning kust tema otsib 10-kordistumise potentsiaaliga aktsiaid.
Soome investeerimisguru Seppo Saario rääkis tänasel investor Toomase konverentsil, milliste põhimõtete järgi tema täna investeerib ning kust tema otsib 10-kordistumise potentsiaaliga aktsiaid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.