• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Tellitud väljaanded kallinevad

  Järgmise aasta mais rakenduv uus käibemaksuseadus toob kaasa tellitud ajakirjandusväljaannete ning osaliselt ka interneti kaudu tellitud kauba hinnatõusu.

  Kallinevad ka elamukrundid ning uusehitised, tõusta võib autode kapitalirendi esimene sissemakse, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Eesti Päevalehe peadirektori Aavo Koka sõnul mõjutab Euroopa Liiduga ühinemine ajalehtede äri oluliselt.
  Tellitavatele väljaannetele hakkab kehtima viieprotsendine käibemaks, mis tema hinnangul sunnib ajalehti varem või hiljem tõstma ka tellimuste hinda. Üksikmüügis ajalehtede-ajakirjade käibemaks aga väheneb 18 protsendilt viiele. ?See ei tähenda tingimata, et lehtede hind üksikmüügis väheneb,? ütles Kokk. ?Pigem nii saadud lisatuludega katavad lehed neid kulusid, mis tulevad kaasa tellitavate lehtede käibemaksuga.? Tema sõnul ei tule tellitava perioodika hinnatõus seetõttu väga märgatav.
  ?Õieti sõltub siin kõik SL Õhtulehe ja Eesti Ekspressi otsusest, sest just neid ajalehti müüakse üksikmüügis palju rohkem kui kõiki teisi. Päevaleht ja Postimees on valdavalt tellimislehed,? ütles Kokk.
  Järgmise aasta maist kallinevad õpikud ja töövihikud, mida koolid kirjastustelt ostavad, sest need maksustatakse 5-protsendilise käibemaksuga.
  Kui seni käibemaksustati välismaalt tellitud postisaadetis siis, kui selle väärtus ületas 1000 krooni, siis 1. maist maksustatakse üle 343kroonine väljastpoolt Euroopa Liitu tulev postipakk käibemaksuga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Kaarel Ots: Tallinna börsil seisab ees mitmekordne kasv
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.