11. november 2003 kell 10:35

Hansabank Markets: nõrk kasumlikkus varjutab Baltikat

Ehkki Baltika III kvartali käive vastas ootustele, on järjepidevasse kasumisse jõudmine ettevõtte jaoks väljakutse, tõdes Hansabank Markets oma analüüsis.

Baltika üheksa kuu 365 mln kroonine käive ületas Hansabank Marketsi prognoosi 2%ga. Samas oli antud perioodi 24 mln kroonine tegevuskahjum ning 30 mln kroonine puhaskahjum vastavalt 33% a 15% kehvem investeerimisfirma ootustest.

Positiivse poole pealt toob Hansabank Markets Baltika kolmanda kvartali tulemusi analüüsivas raportis välja eduka Montoni kliendiprogrammi, mille klientide arv tõusis kvartaliga 34%. Lisaks sellele vajas positiivset märkimist augusti ja septembrikuu, mis tõid rõivatootjale pärast juulikuu 12 mln kroonist kahjumit kokku 5,76 mln krooni kasumit.

Kuigi aktsia kõigub ?hoia? ja ?osta? soovituse piiril, soovitab investeerimisfirma Baltika kõrget riski väljavaadet arvestades aktsiat endiselt hetkel hoida.

Hetkel kuum