• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Intressitõus pingestab laenuturgu

  Pingelise graafikuga eluasemelaenu võtnud klientidele võib intresside tõus väga valusalt mõjuda.

  Laenuintressid Eesti pankades on eluasemelaenu ajaloo kõige madalamal tasemel. Ent intressid saavad muutuda ainult kasvamise suunas. Samas ei arvesta laenuvõtjad võimaliku intressitõusuga ning võtavad laenu maksimaalses ulatuses tehes endale väga pingelise maksegraafiku.
  Hansapanga erakliendi finantseerimise osakonna juhataja Jaan Liitmäe ütles, et eluasemelaenud tehakse pingelised, sest oodatakse palgatõusu.
  Eluasemelaenu intressile ostja suurt tähelepanu ei pööra, sest see tundub tühine võrreldes korteri või maja hinnaga. Samas, kui võtta laenu maksimaalses ulatuse oma võimalustest, st makstes kolmandiku sissetulekust kuumakseks, pääseb vähimgi intressitõus mõjule.
  Eesti Kinnisvarafirmade tegevdirektor Tõnis Rüütli hinnangul eluasemelaenu intressid järgmisel aastal oluliselt siiski ei tõuse. Tema sõnul on eestlased sedavõrd konservatiivsed, et vähendavad pigem muud tarbimist ning maksavad kõrgemat intressi, kui vara müüma hakkavad. Rüütel on kindel, et mingit kinnisvaramulli lõhkemist järgmisel aastal seoses intresside võimaliku tõusuga ei tule. Ta viitab sellele, et pankade vahel on sedavõrd tihe konkurents, et ükski pankadest ei saa üksinda intressi tõsta. Samas hoiatab Rüütel uute laenude võtjaid, et iseenda võimalusi üle ei hinnataks. Ta rõhutab, et laenu võttes tuleks jätta siiski piisav reserv.
  Pikemalt teemast esmaspäevas ÄP kinnisvararubriigis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Twitteri aktsia hüppas juhi lahkumisuudise peale rõõmust
USA aktsiaturgude avanedes asus Twitteri aktsia tõusma pärast meedia teadet tegevjuhi Jack Dorsey tagasiastumisest.
USA aktsiaturgude avanedes asus Twitteri aktsia tõusma pärast meedia teadet tegevjuhi Jack Dorsey tagasiastumisest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Vähemalt viis head ja paljulubavat investeerimisideed
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.