Ülo Toomsalu • 9. jaanuar 2004 kell 6:03

EPL: Res Publica teeks jõusaalis treenimise maksuvabaks

Kava muuta kulutused tervisespordile maksuvabaks võib tekitada olukorra, kus riik hakkab kinni maksma jõukamate inimeste jõusaali- ja ujulapääsmeid.

Valitsuspartei liidrid kinnitasid teisipäeval, et nad on koalitsioonis kokku leppinud, et 2005. aasta jaanuarist on kulutused enda ja oma laste terviseedendusele 3000 krooni ulatuses aastas tulumaksuvabad, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Muudame maksuvabaks tööandja kulutused tervisespordile ja töötajate tervise parandamiseks. Tehtavad investeeringud saab ettevõte kuludesse kanda,? seisab Res Publica lähiaastate valitsemisprogrammis ?Vali kord!? Peaminister Juhan Partsi sõnul töötavad rahandus- ja sotsiaalminister praegu välja vastavat seadust.

?Põhieesmärk on soodustada inimese ja tööandja kulutusi tervisesse,? ütles Parts eile, soovimata detailidel peatuda. ?Ootame ära kahe ministri ettepanekud, ei avaks praegu Pandora laegast. Spordisaali kaasa võetud ketsid ja nokamüts ei tohiks maksuvabastuse alla käia,? lisas ta.

Reformierakondlase Jürgen Ligi sõnul on niisuguse sammu mõju riigieelarvele prognoosimatu, sest tekib palju bluffimisvõimalusi. ?Masinat ei tohiks tõesti inimesele eelistada ning isiklikult saaksin sellist asja vaid tervitada,? rääkis Ligi. ?Lähtuma peab aga üldisest huvist. Lisaks alahindavad noored tekkivaid probleeme.? Soodustusest jääks ilma vaesem elanikkond, kes ei saa endale tasulisi teenuseid lubada ka maksuvabalt, viitas Ligi.

Hetkel kuum