EPL: Kallas sobiks Soome eurovoliniku õpipoisiks

26. jaanuar 2004, 08:04

Eesti eurovolinikukandidaadil Siim Kallasel on suur võimalus saada tööle soomlasest infoühiskonna ja ettevõtlusvoliniku Erkki Liikaneni juurde.

Mitteametlikult väidetakse Brüsseli kuluaarides, et sta1zööre ei lasta konkurentsivoliniku Mario Monti, siseturu- ja maksuvoliniku Frits Bolkesteini, keskkonnavoliniku Margot Wallströmi ega energia- ja transpordivoliniku Loyola de Palacio tööpõllule, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ülejäänuist sobiks Kallasele kõige paremini rahandus- ja majandusvoliniku Pedro Solbese õukond. Solbese juurde määramine on aga väga kahtlane, arvestades, et Prodi armastab Eestit kasutada näitena vaba maksukonkurentsi ohtudest. Maksukonkurentsi kardab kui tuld ka mitu praegust olulist liikmesriiki.

Kallasel pole erilist võimalust välisasjade valdkonnas. See on poliitiliselt väikese riigi jaoks liiga prestii?ne, samuti on kõigile Euroopas teada Eesti ?erisuhe? Venemaaga.

Ülejäänud Euroopa Komisjoni valdkondadest on Kallasele kõige paljulubavam liitumine soomlase, infoühiskonna ja ettevõtlusvoliniku Erkki Liikaneniga. Sobima peaks nii voliniku-abivoliniku kultuuriline lähedus kui ka Kallase ja laiemalt Eesti reformireputatsioon mõlemas valdkonnas.

Siim Kallase kinnitamises Euroopa Komisjoni seisab ees kaks huvitavat momenti.

Esimene saabub siis, kui Kallas kohtub järgmise kuu-pooleteise jooksul silmast silma komisjoni presidendi Romano Prodiga. Seni on Prodi suhelnud peaministriga, kohtumine komisjoni presidendiga on Kallasele esimene isiklik veendumuste kontroll.

Teine huvitav hetk saabub aprillis Euroopa Parlamendis. Parlamendi kuulamised-küsimised on rasked ning oodata võib ründava iseloomuga arupärimisi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing