Citigroupil Hiinas agressiivsed plaanid

05. veebruar 2004, 15:22

Maailma suurim finantsgrupp, Citigroup, avalikustas eile ?agressiivse kasvuplaani Hiinas?, kirjutab Financial Times.

Shangais, koostöös Shangai Pudongi arengupangaga asutatud krediitkaardi turuletoomisel peetud kõnes lausus Citigroupi juhatuse esimees Charles Prince, et plaanid puudutavad jae-, kommerts- ja investeerimispangandust.

C. Prince koos panga teiste Citigroupi võtmeisikutega olid Pekingis juba nädala alguses. Nad kohtusid Hiina pangandust kureerivate tippametniku ja poliitbüroo mõjuka liikme Huang Juga arutamaks finantsreformi.

Ajalehe sõnul on Citigroupi investeerimispanga üksus Hiina Ehituspanga avaliku esmaemissiooni (IPO), mis peaks toimuma järgmisel aastal, üheks korraldajaks. Citibank pakkus ka ise osalust 4 kuni 5 miljardi dollari suuruse IPO märkimiseks. Hiina võimud loevad riigi ühe suurema panga erastamist üheks pangandusreformi võtmesündmuseks. Prince keeldus ajalehele IPO kohta kommentaare andmast, kuid tema hinnangul oli riigi pangandusreform ?tõeliselt erakorraline?.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing