Vanamuusikaguru Hispaaniast

Kersti Inno 06. veebruar 2004, 00:00

Avatud muusika festivali ?opeNBaroque? lõppkontserdil esineb maailma gambamängijate juhtfiguur Jordi Savall koos oma ansambliga Hesperion XXI.

Savallilt kultusfilmile ?Tous les Matins du Monde? salvestatud soundtrack saavutas erakordse populaarsuse ning tõi 17.?18. sajandi muusikale hulgaliselt uusi austajaid.

Jordi Savall sai tuntuks 1970ndail aastail vioolasalvestistega. Koos sopranist abikaasa Montserrat Figuerasega asutas ta ansambli, mis viljeleb ajastutruudel pillidel omanäolist ja jäljendamatut musitseerimisstiili.

Ansambli Hesperion XXI koosseis varieerub vastavalt vajadusele asutajapaari kahesest koosseisust 30?40ni. Tallinna tullakse perekonnaansamblina koos tütre Arianna Savalliga, kes selles kavas mängib harfi, kuid on tuntud ka lauljana. Eesti publik saab osa tema ema, väärikate auhindadega pärjatud, hispaanialikult erilise vokaaliga Montserrat Figuerase laulukunstist. Kaastegev on Hispaania tuntuim löökpillimängija Pedro Estvan, kes mänginud kaasa ka Grammy auhinna pälvinud Paul Winteri plaadil. Kava on lõunamaiselt eksootiline portugali ja hispaania päritolu vanade tantsude ning lauludega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing