3. märts 2004 kell 12:51

TeliaSonera ja Läti riik lõpetasid tüli

TeliaSonera ja Läti riik otsustasid täna lõpetada oma pikaleveninud tüli Läti Lattelekomi üle.

Vastavalt täna sõlmitud kokkuleppele maksab TeliaSonera Läti riigile 1 miljon latti ehk 14 miljonit Rootsi krooni kompensatsiooniks 2000. aastast käinud arbitraa?ikohtu protsessi kulude katteks. Kumbki pool võtab oma kaebuse tagasi. Edaspidi võib TeliaSonera Läti riigile maksta täiendava summa tehingu eest, mis hõlmaks ühte või mõlemat eelpool nimetatud firmadest, seisab täna avaldatud pressiteates.

Lisaks otsustasid TeliaSonera ja Läti valitsus moodustada töögrupi, mis hakkab tegelema Lattelekomi ja Latvijas Mobilais Telefons omandiküsimuse lahendamisega.

Vaidlus puhkes pärast seda kui Läti riik otsustas lõpetada Lattelekomi monopoolsed õigused fikseeritud telefonivõrgule 10 aastat varem kui algne erastamiskokkulepe ette nägi. Läti riik omakorda süüdistas Lattelekomi, et firma pole oma lepingujärgseid kohustusi täitnud ? näiteks võrgu digitaliseerimise osas.

Hetkel kuum