Nokia jätkas tõusu, Kodak kärpis ootusi

Peeter Stamberg 09. märts 2004, 00:00

Euroopas liikusid aktsiate hinnad ülesmäge. Ostuhuvi tekitasid mitmed ülevõtmisteated ja investeerimispankade valdavalt positiivse sisuga analüüsid ettevõtete kohta.

Helsingi börsil jätkas kolmandat päeva ülesrühkimist Nokia aktsia. Kui möödunud nädala lõpul tekitas huvi aktsia vastu peamiselt firma juhi Jorma Ollila optimistlik tulevikuväljavaade kogu maailma mobiilsidesektori suhtes, siis eile toetas Nokiat Deutsche Banki positiivne analüüs. Deutsche Bank tõstis Nokia hinnasihi 21,5 eurole, seni oli hinnasiht kolme euro võrra madalamal. Ka kergitas pank maailma suurima mobiiltelefonitootja selle ja järgmise aasta kasumiprognoose. Kui Deutsche Bank soovitab Nokia aktsiat endiselt osta, siis Soome investeerimispank Evli andis eile ostusoovituse asemel vähendamissoovituse.

Nokia akstsia oli kella 18ks Helsingi börsil kerkinud 0,3%, 18,81 eurole.

Maailma suurima fototarvetetootja Eastman Kodaki aktsia hind langes eile õhtul esimese kauplemistunni lõpuks 3,1 protsenti 26,92 dollarile. Digitaliseerumisega liiga hilja kaasa minev fototarvete tootja teatas, et selle aasta tegevuskasumi prognoosi kärbiti vahemikku 2,05?2,35 dollarit aktsia kohta. Varasema prognoosi kohaselt eeldas kompanii kasumiks 2,25?2,55 dollarit aktsia kohta.

Kompanii püüdlusi kaasa minna kogu maailma digitaliseerumisega näitas nõustumine osta Saksamaa Heidelberger Druckmaschinenilt ära nende kahjumit teeniv digitaalüksus. Kodak nõustus üksuse eest maksma 150 miljonit dollarit. Firma loodab, et kasum kasvab ostu tõttu 2007. aastast alates, vahendas uudisteagentuur Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing