Börsiülevaade: Tallinna börsil kasumivõttu veel toimunud ei ole

11. märts 2004, 09:53

USA aktsiaturgude peamised indeksid on selle aasta tipptasemetelt juba mitmeid protsente madalamal, Äripäeva indeksit on endiselt tipu lähedal.

USAs on investorid aktsiate kiire tõusu järel muutunud kahtlevaks edasise tõusu suhtes ning oodatust kehvemad majandusnäitajad on ostuhuvi asendanud müügihuviga. Nasdaqi koondindeks on selle aasta tipust langenud juba 8,8 protsenti, Dow Jonesi indeks 4,2 protsenti ja S P 500 3,4 protsenti.

Äripäeva indeksit lahutas käimasoleva aasta tipust eile vaid 0,3 protsenti. Liideraktsiatest kaubeldi Eesti Telekom selle aasta kõrgtasemel, Hansapanga aktsia on veebruari alguses saavutatud kõigi aegade rekordtasemest 2,8 protsenti madalamal. Kõigi aegade tipptasemetele jõudsid eile Harju Elektri ja Saku Õlletehase aktsiate hinnad.

Juhul kui USA ja Euroopas kasumivõtt aktsiatest jätkub on ka siinsel turul korrektsiooni alla oodata. Aktsia hinna ja kasum aktsia kohta suhtarvu (P/E) vaadates on suuremate ettevõtete aktsiad kallid, praeguste tasemete õigustamiseks, peaksid ettevõtete majandustulemused paranema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing