Autoturisti kodutöö

Aare Kirna 26. märts 2004, 00:00

Oma autoga Euroopasse sõitja võib muidugi loota heale õnnele ning ettesattunud bensiinijaamast ostetud teedekaardile. Samas kasutavad paljud autoturistid võimalust juba Eestis täpne marsruut paika panna, majutuskohad broneerida ning reisil vajaminev rahakogus ette ära planeerida. Vastavat teenust pakuvad paljud Eesti reisibürood. Eesti Autoklubist saab lisaks veel konkreetsemat reisiabi, näiteks autoga reisija kaitset ootamatute sündmuste korral, soodsamat ööbimist võimaldavat kämpingukaarti ning reisidokumenti Carnet de Touriste, mis lihtsustab mittekodanikele viisade saamist reisiks Euroopasse.

?Soovitaks kindlasti teha enne kodutööd külastatavast riigist, et ei tekiks kohapeal ebameeldivaid üllatusi,? ütles Maria Grünverk Eesti Autoklubist. Tasub välja uurida, kas, kus ning kui kõrged on maanteemaksud, kiirteemaksud ja sillamaksud. Samuti rehvide kasutamiskord: võib tekkida olukord, et ühes riigis võib sõita talverehviga, kuid teises ei või, ning siis ei lasta ka piirilt edasi. Kindlasti peaks välja uurima majutuskohad. ?Silmas tuleb pidada, et paljudes välisriikides ei tohi panna oma telgikest püsti kuskil metsa all, kohalikud kiuslikud maaomanikud seda ootavadki, et siis uhkelt maa kasutuse eest raha küsida,? lisas Grünverk.

Eesti Autoklubist võib saada autoturisti reisiabipaketi nimega Assistance Exclusive, mis kaitseb autoga reisijat ootamatute sündmuste korral.

Pakett sisaldab tasuta autoabi välismaal, pukseerimiskulude hüvitamist kuni 1000 kr eest, auto tehnilise rikkega seotud ootamatu ööbimise kulude hüvitamist kuni 900 kr, varuosade saatmist välismaale, tõsisema tehnilise rikke või liiklusõnnetuse tõttu sõiduki välismaalt koju transpordiga seotud kulude hüvitamist kuni 22 000 kr, sõiduki tagasitoomist asendusautojuhiga ja sellega seotud kulude hüvitamist kuni 12 000 kr ning kojulennupiletite krediiti ootamatu reisikatkestuse korral. ?Seda paketti on kasutanud päris paljud klubi liikmed ning asi toimib igati,? kinnitas Grünverk.

Autoreisi marsruudi planeerimist tasub reisibüroost küsida küll. ?Aitame marsruudi kokkupanekul ja broneerime majutuse, laevapiletid jne. Tavaliselt kulub sellise kliendi peale rohkesti aega. Küsime väikest broneerimis- ja konsulteerimistasu ka,? ütles Ester Laansalu Embach Toursist.

Kadri Jõerüüt Reisieksperdist lubas aidata ka praamipiletite tellimise ning kindlustuse vormistamisega.

?Aitame kindlasti nii palju, kui oskame. Kuigi sellised kliendid ei ole meie sihtgrupp ja oleme keskendunud veidi teistsuguste reiside korraldamisele,? leidis Svea Mats Vespal Reisibüroost.

Eesti Autoklubi reisikonsultantide poolt koostatav reisimarsruut sisaldab täpset teekonna kirjeldust kilometraa?i, maanteetähistuste ja ajalise arvestusega, vaatamisväärsuste (lõbustuspargid, veepargid, loomaaiad, väliatraktsioonid, muuseumid, galeriid, ajaloolised paigad, looduskaunid kohad, suusatamisvõimalused, golfirajad jms) loetelu ning tee peale jäävate kämpingukohtade aadresse, kontaktandmeid, kirjeldust, lahtiolekuaegu ja hindu.

Tasuta marsruudiplaneerija leiab internetiaadressil www.viamichelin.com

 • Mauri Saarend, Estravel ASi asepresident:
  Kui inimese eesmärk on näiteks Portugali või Kreeka külastamine, siis soovitaksin kindlasti sinna lennata ja kohapeal auto rentida. See on kahtluseta mugavam, kiirem ja võib praeguste soodsate lennuhindade ajastul olenevalt reisijate arvust osutuda ka odavamaks kui mitmete tuhandete kilomeetrite kaugusele oma autoga sõitmine. Viimasel juhul tuleb arvestada suurte täiendavate kuludega majutusele, söögile, bensiinile, kindlustusele ja teedemaksudele. Kui inimene soovib eelkõige sihtmaad näha, saame teda aidata soodsa hinnaga lennu ja autorendi leidmisega.

Kui aga eesmärgiks pole niivõrd sihtmaa külastamine, vaid just nimelt sõit läbi Euroopa, saame aidata teel majutuse broneerimisega. Peab siiski ütlema, et me ei paku odavaid hosteleid ja kämpinguid, vaid rahvusvahelistes broneerimissüsteemides leiduvaid hotelle, mille kvaliteedis saame kindlad olla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  25. November 2011, 09:39
  Otsi:

  Ava täpsem otsing