Gea Velthut-Sokka • 8. aprill 2004 kell 10:12

Riigikohus ei luba Pirita ürgorgu ehitada

Riigikohus jättis jõusse ringkonnakohtu otsuse, millega peatati Pirita jõeoru kaitse-eeskirja muutnud valitsuse määrus.

Riigikohtu halduskolleegium jättis jõusse ringkonnakohtu määruse, millega peatati kuni Pirita elanike kaebuse lõpliku lahendamiseni Pirita jõeoru kaitse-eeskirja muutnud valitsuse määrus, teatas kohus.

Valitsus muutis 2000. aasta detsembris kaitse-eeskirja selliselt, et Pirita jõeoru maastikukaitsealal oleks võimalik laiendada elamuehitust. Mitu Pirita elanikku vaidlustas selle määruse.

Riigikohus leidis, et enne kaitsealal ehitustööde alustamist peab olema lõppenud vaidlus ehitamise õiguspärasuse üle. Ehitamisega tekivad pöördumatud tagajärjed, sest hilisem hoonete lammutamine pole reeglina mõistlik. Enne kohtuvaidluse lõppu võib kaitsealale ehitada vaid olulise avaliku huvi korral, mida selles asjas protsessiosalised ei ole välja toonud.

Hetkel kuum