5. mai 2004 kell 11:36

Keskturu juht Vadim Poli?t?uk läheb Mait Metsamaa mõrva eest 9 aastaks vangi

Tallinna Linnakohus mõistis Keskturu endise juhi Vadim Poli?t?uki endise Tallinna abilinnapea Mait Metsamaa mõrva eest 9 aastaks vangi.

Kohus mõistis Vadim Poli?t?uki (55), Valeri Kuznetsovi (38) ja Sergei Normanovi (29) süüdi Metsamaa mõrva organiseerimises ja karistas Poli?t?ukki 9-aastase ning Kuznetsovi ja Normanovi 8-aastase vangistusega.

Lisaks mõistis kohus Normanovi süüdi vähemalt teistkordselt tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus omandamises, hoidmises, kandmises ja edasiandmises ning tulirelva helisummuti omandamises, hoidmises, kandmises ja edasiandmises.

Andrei Dudot?kini (30) mõistis kohus süüdi Metsamaa tahtlikus tapmises, tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus omandamises, hoidmises ja edasitoimetamises ning helisummuti ebaseaduslikus omandamises ja kasutamises. Kohus karistas Dudot?kini 9-aastase vangistusega.

Tallinna endine abilinnapea ja Keskturu nõukogu kunagine esimees Metsamaa tapeti püstolilaskudega 1999. aasta 12. oktoobril Lastekodu tänaval ühe maja trepikojas.

Süüdistuse järgi tellis mõrva Poli?t?uk, kes töötas Keskturu juhina. Keskturu turvaülema Kuznetsovi ja turvamees Normanovi poolt tuhande USA dollari eest palgatud Dudot?kin ootas Metsamaad Keskturust mõnisada meetrit eemal elumaja trepikojas ning tulistas trepikotta ilmunud mehele püstolist pähe.

Hetkel kuum