Ülo Toomsalu • 24. august 2004 kell 5:54

PM: Eestis algab peagi põhjalik maksundusõpe

Sisekaitseakadeemia hakkab esimesena Eestis pakkuma tulevastele riigiametnikele võimalust saada süstemaatiline maksundusalane haridus.

Sisekaitseakadeemia finantskolledži direktor Raul Mill kinnitas Postimehele, et seni ei ole ükski kõrgkool Eestis andnud põhjalikku maksundusalast haridust.

Mitmete erialade õppekavad Eesti ülikoolides sisaldavad küll maksunduse erinevaid aspekte, ka Sisekaitseakadeemias saab õppida maksunduse ja tolli erialal. Sügavuti minevat kompleksset maksundusharidust hakkab aga kõigi eelduste kohaselt esimesena pakkuma Sisekaitseakadeemia uus õppekava.

Koos Hollandi maksu- ja tolliadministratsiooni koolituskeskusega õpetatakse miljon eurot maksva Phare õppeprogrammi raames välja õppejõud, kes hakkavad Euroopa tasemel õppekava ellu viima, ning antakse välja õppematerjale ja käsiraamatuid. Eeldatavasti läheb projekt käima 2005. aasta kevadsemestril.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Enriko Aav avaldas lootust, et Sisekaitseakadeemia ettevõtmine tõstab tõesti Eesti maksuhalduse taset. Ta põhjendas, et tal on Hollandiga väga hea koostöökogemus arendusprojektide alal.

Hetkel kuum