Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nissan Primera läbis sisemise uuenduskuuri

  Primera uuenenud mudel ei erine väliselt eelkäijast kuigivõrd ning et erinevusest aru saada, peab olema Primera hingeeluga peensusteni kursis. Peaasjalikult piirduvadki välised uuendused kolme uue kerevärviga. Kuid autosse sisse istudes on muudatused kohe näha. Auto keskkonsool on uus, uksepaneel koos metalsete käepidemetaga, uus rool koos metalsete juhtnuppudega ning ekraan, mis lisaks sellele, et ta on muutunud värviliseks, on saanud ka sootuks uue graafika.
  Valdav osa uuendustest on tõepoolest juhile käepärasemad ja mugavad kasutada, küll aga tuleb tunnistada, et metalne ukselink on disainilt igati stiilne ja sobib ülejäänud miljööga hästi, kuid ust seestpoolt avada on väikse lingi tõttu veidi ebamugav. Kuid see on ka ainus miinus, mis kogu uuenduskuurist silma torkab. Seevastu Primerale omane ekraan on märksa selgema ja loogilisema ülesehitusega ning võimaldab paremini ühendada integreeritud mobiiltelefoni. Värviline pilt annab ka palju selgema pildi Acenta mudeliga kaasasoleva tagurduskaamera kasutamisel. Varasema must-valge pildi kaudu oli suhteliselt raske hoomata auto kaugust objektist. Tekkis vaid küsimus, miks ei ole Primera uuel ekraanil parkimist abistavaid jooni, nagu on näiteks Nissan Murano ekraanil.
  Muudest uuendustest torkab silma uus rool, millele toodud metalsed nupud audiosüsteemi juhtimiseks, rohkem panipaiku keskkonsoolis ja ka ustes olevad sahtlid on eelkäijaga võrreldes mahukamad. Näidikutepaneel on varjunud tumeda klaasi taha ning enne kui süüdet pole sisse keeratud, pole midagi näha. See uuendus kätkeb endas küll pigem autotootjate seas vallandunud moejoone järgimst kui praktilist vajadust.
  Tehnilise poole pealt on Primera esivedrud veidi jäigemad ning -amortisaatoritele lisandunud reguleerimisklapp. Ka stabilisaatorivarraste läbimõõtu on vähendatud.
  Primera eelis on olnud kogu aeg rikkalik baasvarustus, mis tänu uuendusele on saanud veelgi suurema rõhutatuse. Ka kõige lihtsam variant Visia sisaldab värvilist ekraani koos pardaarvuti, kliimaseadme ja audiosüsteemiga.
 • Hetkel kuum
Kõlvart ehk kukutabki Ratase. Aga edasi?
Riigikogu opositsioon on sisepoliitika tasakaalustaja, võimu kriitik ja korravalvur, mis aitab riigil probleeme lahendada, kuid erakonnal, kes soovib siin olla juhtrollis, tuleb ennekõike iseendas selgusele jõuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu opositsioon on sisepoliitika tasakaalustaja, võimu kriitik ja korravalvur, mis aitab riigil probleeme lahendada, kuid erakonnal, kes soovib siin olla juhtrollis, tuleb ennekõike iseendas selgusele jõuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti Panga prognoos: majandus paraneb, aga jääb tänavu miinusesse
Eesti Panga värske majandusprognoosi kohaselt paranevad tingimused majanduskasvu taastumiseks, tänavu liigub sisemajanduse kogutoodang tõusujoones, kuid aasta kokkuvõttes jääb majanduse maht siiski 0,6 protsenti väiksemaks.
Eesti Panga värske majandusprognoosi kohaselt paranevad tingimused majanduskasvu taastumiseks, tänavu liigub sisemajanduse kogutoodang tõusujoones, kuid aasta kokkuvõttes jääb majanduse maht siiski 0,6 protsenti väiksemaks.
Pangaaktsiad upitasid S&P 500 indeksi plussi
USA börside suuremad indeksid lõpetasid nädala esimese kauplemispäeva eri suundades: S&P 500 indeks ja Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgusid pangaaktsiate tõukel plussis, Nasdaq miinuses.
USA börside suuremad indeksid lõpetasid nädala esimese kauplemispäeva eri suundades: S&P 500 indeks ja Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgusid pangaaktsiate tõukel plussis, Nasdaq miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Juht laveerib coach'i rollis tundliku infoga
SEB Baltikumi jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit räägib Äripäeva raadios, millistest põhimõtetest ta lähtub, astudes ettevõtte sees coach'i rolli. „Piir eetilise ja ebaeetilise vahel on seal minu arust õhuke,“ tõdeb ta.
SEB Baltikumi jaepanganduse juht Eerika Vaikmäe-Koit räägib Äripäeva raadios, millistest põhimõtetest ta lähtub, astudes ettevõtte sees coach'i rolli. „Piir eetilise ja ebaeetilise vahel on seal minu arust õhuke,“ tõdeb ta.
Rainer Saks: Ukraina võiduvõimalus on palju suurem, kui Venemaa kordab üht viga Venemaa "suurpealetungi" analüüs
Venemaa sumbunud suurpealetung on nende maksimum, kuid Ukraina pealetungi edukus sõltub sellest, kas Venemaa on oma vigadest õppinud, rääkis hommikuprogrammis julgeolekuekspert Rainer Saks.
Venemaa sumbunud suurpealetung on nende maksimum, kuid Ukraina pealetungi edukus sõltub sellest, kas Venemaa on oma vigadest õppinud, rääkis hommikuprogrammis julgeolekuekspert Rainer Saks.
Soome jääb sammu kaugusele NATOst, Rootsil on olukord keerulisem
Ungari ratifitseeris Soome liitumistaotluse NATOga, seega seisab viimane otsus Soome liitumise üle nüüd Türgi taga.
Ungari ratifitseeris Soome liitumistaotluse NATOga, seega seisab viimane otsus Soome liitumise üle nüüd Türgi taga.
Lufthansa tühistas suurte streikide eel mitu lendu
Saksamaa lennufirma Lufthansa tühistas pühapäeval mitu lendu tehnilistel põhjustel, vaid mõned tunnid enne suurt streiki, vahendab Bloomberg.
Saksamaa lennufirma Lufthansa tühistas pühapäeval mitu lendu tehnilistel põhjustel, vaid mõned tunnid enne suurt streiki, vahendab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.