Börsikommentaar: Euroopa aktsiaturud miinuses

04. november 2004, 13:42

Euroopa aktsiaturud olid languses, kuna majanduskasvu aeglustumine lööb laenuandjaid, rõhusid turgu BNP Paribas ja HVB Group.

Prantsusmaa suuruselt teine pank BNP Paribas oli tuleviku suhtes ettevaatlik. Panga sõnul ohustab nafta hinna tõus majanduskasvu ja avaldab negatiivset mõju ka finantsturgudele. Firma kolmanda kvartali kasum kasvas 14 protsenti, 1,1 miljardi euroni. Oodatust paremad tulemused tagasid väiksemad laenuprovisjonid ja suurenenud tulud kindlustusest ja vara haldusest. Analüütikud ootasid 1 miljardi euro suurust kasumit. Ettevaatlikud tulevikuprognoosid viisid aktsia hinna 2,2 protsendi jagu miinusesse.

Saksamaa suuruselt teine pank HVB Group teatas kolmanda kvartali kasumiks 6 miljonit eurot. See tähendas 97 protsendi suurust kasumilangust, võrreldes aastataguse perioodiga. Analüütikute kasumiprognoos oli 41 miljonit eurot. Aktsia hind langes 0,6 protsenti.

Õlletootja Carlsbergi aktsiad langesid 3,4 protsenti, kui firma andis käesolevaks aastaks kasumihoiatuse. Selle aasta tegevuskasum peaks ulatuma 3,4 miljardi Taani kroonini, firma varasem prognoos oli 3,5-3,7 miljardit krooni.

Analüütikud ootavad, et järgmisel aastal suureneb Stoxx 600 indeksisse kuuluvate firmade kasum 11 protsenti. Käesoleval aastal peaks kasv peaks olema 27 protsenti.

Suuremate Euroopa aktsiate liikumist kajastav Stoxx 50 indeks oli 0,6 protsenti miinuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing