• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõulujazz lubab lati kõrgel hoida

  Festivali kaugeim külaline on a capella pop-d?ässgrupp M-Pact USAst, kes tuleb meile teist korda just tänu ? liialduseta ? Eesti fännide aktiivsusele. Seattle?ist pärit M-Pact oli Jõulujazzi peaesineja ka 2001. aastal. Toona ummistasid eesti fännid nende veebilehe foorumi ja kogu Tallinna kaasa võetud plaadipartii müüdi läbi.
  Oma lauluseadetes ei jää M-Pact pidama üksnes kaunitele meeldejäävatele harmooniatele, vaid läheb tõelise profina mitu sammu edasi ? nende seaded on kirjult keerukad ja vokaaltehniliselt ülimalt nõudlikud. Selle juurde kuulub reibas lavaline liikumine. Kui M-Pacti Tallinna kontserdi piletid on juba välja müüdud, siis Pärnus on veel istekoha valikut.
  Jõulujazzi juhatavad pühapäeval sisse Eesti Raadio laululapsed Kadri Hundi juhendamisel ja Maarja traditsioonilisel heategevuskontserdil ?Aita alustada elu?. Kava koosneb muusikast, mis ka laululaste uuel heliplaadil ?Kuula ikka väiksemat?.
  Uut plaati esitleb ka rahvamuusikat ning d?ässi ristav ansambel Eesti Keeled, kellel on Jõulujazzi raames koguni kolm kontserti.
  Meditatiivseid kammerlikke meloodiaid mängib Niguliste võlvide all Soome trio ? Sakari Kukko saksofonil, Samuli Mikkonen klaveril ja Ulf Krokfors kontrabassil. Trio kavas on töötlused põhjala vaimulikust rahvamuusikast.
  Kui kolmiku Raivo Tafenau ? Meelis Vind ? Ricardo Padilla kontserdid ennustavad küünlavalgus-hubaseid vaoshoitud bossavõnkeid, siis vanamuusik Andres Mustoneni ja d?ässilöökpillimängija Tanel Rubeni kontsert ?Vivaldi ba-rockib? tuleb ettearvamatu. Mustoneni d?ässkvintetti kuulub võrdselt vanamuusikuid ja d?ässimuusikuid. Mustoneni varasemate Jazzkaare kontsertide põhjal võib vaid eeldada, et kontsert tuleb improvisatsiooniline risti-rästi rännak eri sajandite muusikatraditsioonides. Õhtu saab lõpliku värvi alles kontserdisaalis.
  Unustatud pole ka neid, kes mõtisklevale hardale kammerlikkusele eelistavad keha võngutavaid nujazz?ilisi elamusi. 9. detsembril esineb BonBonis Maarja ning Tanel Rubeni ansambel Hinkus. Bändi muusika mahub house?i, funky, d?ässi ja latino piiridesse, kuid mitte ainult. Klubilik atmosfäär värvib meloodiatele sensuaalseid soulilikke varjundeid.
  Rock Cafes 16. detsembril esineva Rootsi grupi Bossa Electrica nimi räägib iseenda eest. D?ässikas samba-bossa sulam on teinud bändi kuulsaks Euroopa klubides.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Hans H. Luige trükikoda saab uue juhi
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.