• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõulujazz lubab lati kõrgel hoida

  Festivali kaugeim külaline on a capella pop-d?ässgrupp M-Pact USAst, kes tuleb meile teist korda just tänu ? liialduseta ? Eesti fännide aktiivsusele. Seattle?ist pärit M-Pact oli Jõulujazzi peaesineja ka 2001. aastal. Toona ummistasid eesti fännid nende veebilehe foorumi ja kogu Tallinna kaasa võetud plaadipartii müüdi läbi.
  Oma lauluseadetes ei jää M-Pact pidama üksnes kaunitele meeldejäävatele harmooniatele, vaid läheb tõelise profina mitu sammu edasi ? nende seaded on kirjult keerukad ja vokaaltehniliselt ülimalt nõudlikud. Selle juurde kuulub reibas lavaline liikumine. Kui M-Pacti Tallinna kontserdi piletid on juba välja müüdud, siis Pärnus on veel istekoha valikut.
  Jõulujazzi juhatavad pühapäeval sisse Eesti Raadio laululapsed Kadri Hundi juhendamisel ja Maarja traditsioonilisel heategevuskontserdil ?Aita alustada elu?. Kava koosneb muusikast, mis ka laululaste uuel heliplaadil ?Kuula ikka väiksemat?.
  Uut plaati esitleb ka rahvamuusikat ning d?ässi ristav ansambel Eesti Keeled, kellel on Jõulujazzi raames koguni kolm kontserti.
  Meditatiivseid kammerlikke meloodiaid mängib Niguliste võlvide all Soome trio ? Sakari Kukko saksofonil, Samuli Mikkonen klaveril ja Ulf Krokfors kontrabassil. Trio kavas on töötlused põhjala vaimulikust rahvamuusikast.
  Kui kolmiku Raivo Tafenau ? Meelis Vind ? Ricardo Padilla kontserdid ennustavad küünlavalgus-hubaseid vaoshoitud bossavõnkeid, siis vanamuusik Andres Mustoneni ja d?ässilöökpillimängija Tanel Rubeni kontsert ?Vivaldi ba-rockib? tuleb ettearvamatu. Mustoneni d?ässkvintetti kuulub võrdselt vanamuusikuid ja d?ässimuusikuid. Mustoneni varasemate Jazzkaare kontsertide põhjal võib vaid eeldada, et kontsert tuleb improvisatsiooniline risti-rästi rännak eri sajandite muusikatraditsioonides. Õhtu saab lõpliku värvi alles kontserdisaalis.
  Unustatud pole ka neid, kes mõtisklevale hardale kammerlikkusele eelistavad keha võngutavaid nujazz?ilisi elamusi. 9. detsembril esineb BonBonis Maarja ning Tanel Rubeni ansambel Hinkus. Bändi muusika mahub house?i, funky, d?ässi ja latino piiridesse, kuid mitte ainult. Klubilik atmosfäär värvib meloodiatele sensuaalseid soulilikke varjundeid.
  Rock Cafes 16. detsembril esineva Rootsi grupi Bossa Electrica nimi räägib iseenda eest. D?ässikas samba-bossa sulam on teinud bändi kuulsaks Euroopa klubides.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.