• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peaminister tuvustas Londonis USA ettevõtjatele Eestit

  Peaminister Juhan Parts rõhutas täna pärastlõunal Londonis USA ettevõtjatele Eesti investeermisvõimalusi tutvustades Eesti ühiskonna valmisolekut muutustele.

  ?Me oleme kokku leppinud, et Eesti tulevik on teadmiste- ja oskustepõhine ühiskond. See tähendab usku inimesse, tema loovusesse ja hakkamasaamisesse. Eesti arengu võti on haridussüsteemis ja aktiivses tööturupoliitikas, inimese loomuliku paremaks saamise sidumises ühiskonna vajadustega,? ütles peaminister USA ettevõtjatele Eesti arengut tutvustades.
  Eesti majanduspoliitikal peatudes tõstis peaminister esile Eestis möödunud kümnendil omaks võetud ranget eelarvepoliitikat. ?Eestlane on juba oma loomult kokkuhoidlik ja säästev. Tänasel päeval on meie keskvalitsuse välisvõlg väike, moodustades vaid ligikaudu 4% SKP"st. Samuti oleme kujundanud Eestis maksupoliitika, mis soodustab efektiivsust ja ettevõtlust,? sõnas Parts.
  ?Lihtne ja kiire riik eeldab ka seda, et kodanikel ja ettevõtjatel on riigiga kerge suhelda. Siit on välja kasvanud Eesti e-riigi kontseptsioon. Ma usun, et me oleme siin olnud küllalt edukad. Hiljuti avaldatud maailma e-riigi edetabelis oli Eesti viies. Koht edetabelis kohaks, aga ka mulle meeldib täita oma maksudeklaratsiooni internetis. See on lihtne ja mugav. Selline peab olema riik tervikuna oma kodanikele - lihtne ja mugav suhelda,? tuvustas Parts ettevõtjatele Eesti riigi toimimist.
  USA välisministeeriumi poolt korraldatud konverentsil, mis tuvustas investeerimisvõimalusi Balti riikidesse, osales üle 100 USA ettevõtja ja pankuri. Peaminister jõuab Eestisse tagasi täna hilisõhtul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Madara käive paisus viiendiku, kasum kasvas ja kasvueemärgid püsivad
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pandeemia pani Aldo Järvsoo keskeakriisi pausile: unustage ära, teen oma asja edasi
Värskes Äripäeva raadio saates "Läbilöök" on hinnatud Eesti moekunstnik ja ettevõtja Aldo Järvsoo, kelle viisid moeni juhuslikult võidetud konkursid keskkoolis. Ligi 30 aastat hiljem ehk vahetult enne koroonaviiruse saabumist aga plaanis Järvsoo suurt elumuutust, mis tähendanuks moekunstist loobumist. Pandeemia lükkas identiteedikriisi edasi.
Värskes Äripäeva raadio saates "Läbilöök" on hinnatud Eesti moekunstnik ja ettevõtja Aldo Järvsoo, kelle viisid moeni juhuslikult võidetud konkursid keskkoolis. Ligi 30 aastat hiljem ehk vahetult enne koroonaviiruse saabumist aga plaanis Järvsoo suurt elumuutust, mis tähendanuks moekunstist loobumist. Pandeemia lükkas identiteedikriisi edasi.
Hepsori juht: ostjad on hinnatõusu vastu võtnud
Hepsori juhi Henri Laksi sõnul on olukord selline, et üks silm nutab, nähes, mis maailmas toimub. Teine silm aga naerab selles mõttes, et juba töös olevad arendusprojektid on heas seisus.
Hepsori juhi Henri Laksi sõnul on olukord selline, et üks silm nutab, nähes, mis maailmas toimub. Teine silm aga naerab selles mõttes, et juba töös olevad arendusprojektid on heas seisus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.