Krista Taim • 8. detsember 2004 kell 15:35

Peaminister tuvustas Londonis USA ettevõtjatele Eestit

Peaminister Juhan Parts rõhutas täna pärastlõunal Londonis USA ettevõtjatele Eesti investeermisvõimalusi tutvustades Eesti ühiskonna valmisolekut muutustele.

?Me oleme kokku leppinud, et Eesti tulevik on teadmiste- ja oskustepõhine ühiskond. See tähendab usku inimesse, tema loovusesse ja hakkamasaamisesse. Eesti arengu võti on haridussüsteemis ja aktiivses tööturupoliitikas, inimese loomuliku paremaks saamise sidumises ühiskonna vajadustega,? ütles peaminister USA ettevõtjatele Eesti arengut tutvustades.

Eesti majanduspoliitikal peatudes tõstis peaminister esile Eestis möödunud kümnendil omaks võetud ranget eelarvepoliitikat. ?Eestlane on juba oma loomult kokkuhoidlik ja säästev. Tänasel päeval on meie keskvalitsuse välisvõlg väike, moodustades vaid ligikaudu 4% SKP"st. Samuti oleme kujundanud Eestis maksupoliitika, mis soodustab efektiivsust ja ettevõtlust,? sõnas Parts.

?Lihtne ja kiire riik eeldab ka seda, et kodanikel ja ettevõtjatel on riigiga kerge suhelda. Siit on välja kasvanud Eesti e-riigi kontseptsioon. Ma usun, et me oleme siin olnud küllalt edukad. Hiljuti avaldatud maailma e-riigi edetabelis oli Eesti viies. Koht edetabelis kohaks, aga ka mulle meeldib täita oma maksudeklaratsiooni internetis. See on lihtne ja mugav. Selline peab olema riik tervikuna oma kodanikele - lihtne ja mugav suhelda,? tuvustas Parts ettevõtjatele Eesti riigi toimimist.

USA välisministeeriumi poolt korraldatud konverentsil, mis tuvustas investeerimisvõimalusi Balti riikidesse, osales üle 100 USA ettevõtja ja pankuri. Peaminister jõuab Eestisse tagasi täna hilisõhtul.

Hetkel kuum