EPL: VP Marketi hinnangul langeb toidukauba hind Eestis viiendiku võrra

22. detsember 2004, 07:58

VP Marketi hinnangul ühtlustuvad Balti riikides toidukauba hinnad, praegu on need Lätis ja Leedus ligi viiendiku võrra odavamad kui Eestis.

?Euroopa Liiduga liitumine andis võimaluse regiooni hindade võrdsustumiseks,? ütles VP Marketi tegevdirektor Pavels Filipovs Eesti Päevalehele. ?Eesti on ka pärast tänavust toiduainete ja esmatarbekaupade mõningast odavnemist võrreldes lõunanaabrite Läti ja Leeduga endiselt kallim. Seetõttu jätkub hinnalangus ka järgmisel aastal.?

Statistikaameti andmetel ulatus näiteks leiva, kartuli ja kanaliha hinnavahe Eestis ja teistes Balti riikides enam kui viiendikuni. Eestis on ka võrreldes näiteks Ungari ja T?ehhiga toidukaup kallim.

VP Market müüb mitmeid oma kaubamärkide all tellitud tooteid, nagu jahu, taimeõli, makarone ja teisi kaupu, kõigis kolmes Balti riigis ligilähedaselt sarnaste hindadega. Näiteks maksab liiter taimeõli olenevalt riigist firma kauplustes 11,90?12,30 krooni. Makaronikilo aga 3,40?3,70 krooni.

Prisma keti tegevdirektori Leena Laitineni hinnangul on toidukauba hinnad tiheda konkurentsi tõttu juba tunduvalt langenud. Kui aga Leedust ja Poolast tuleb aina enam odavamat kaupa sisse, mõjutab see tema hinnangul ka toidukauba üldist hinnataset.

Konjunktuuriinstituudi direktori Marje Josingu sõnul on selgelt näha, et VP Market pakub konkurentidest soodsama hinnaga kaupa, mis ei pruugi olla küll kõige kvaliteetsem, kuid on tarbijatele teatud alternatiiv.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing