• OMX Baltic0,16%302,14
  • OMX Riga−0,25%892,9
  • OMX Tallinn0,00%2 066,58
  • OMX Vilnius0,22%1 197,53
  • S&P 5000,52%6 173,07
  • DOW 301%43 819,27
  • Nasdaq 0,52%20 273,46
  • FTSE 1000,72%8 798,91
  • Nikkei 2251,48%40 744,25
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%92,15
  • OMX Baltic0,16%302,14
  • OMX Riga−0,25%892,9
  • OMX Tallinn0,00%2 066,58
  • OMX Vilnius0,22%1 197,53
  • S&P 5000,52%6 173,07
  • DOW 301%43 819,27
  • Nasdaq 0,52%20 273,46
  • FTSE 1000,72%8 798,91
  • Nikkei 2251,48%40 744,25
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%92,15
  • 24.03.05, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Imre juures lõunal

Kogu letitagune on üks suur must tahvel, kus saadaval olevad söögid ja joogid kirjas. Ikka Prantsuse klassika, sekka natuke Itaaliat ja moodsat fusion cuisine?i, eriti viitega Tai suunas. Muuhulgas jäävad silma Normandia siider, valge calvados, tarte tatin, kitsejuustu­salat, Caesari salat. Päevamenüüs sedapuhku bouillabaisse ja köögiviljadega pasta.
Leti taga Imre ise ja paar neidu tellimusi vastu võtmas. Kõik käib kiirelt ja lõbusalt, kuni kassaaparaat teeb minu pangakaarti lugedes vimka ja arvuti pildi eest ära viskab. Pärast seda läheb rütm sassi, mina lähen oma veiniklaasiga lauda suppi ootama. Kahekümne minuti pärast tuleb tütarlaps mulle pastat pakkuma, aga ma tahaksin suppi enne saada. Edasi tuleb meisterkokk-meistersuhtleja Imre Kose tütarlapsele appi ja tuhandete vabanduste saatel saan ma kiirelt kõik oma söögid, lisaks pika ooteaja lohutuseks ja tujutõstmiseks crcme brulée ja vabandusi; vabandusi ja selgusi, kuidas kassaaparaadi ootamatu käitumine kõiks sassi ajas. Ja lõpuks veel kaks napoletaine?i ehk maailma parimat koogikest koju kaasaviimiseks kingituseks kaasa. Ja seda kõike kahekümneminutise ooteaja pärast!
Ja need maitsed! Kuigi bouillabaisse?is oleks kala ja mereloomi võinud palju tihedamalt olla, oli maitse väga hästi välja timmitud. Sama lugu oli pastaroaga: pasta ei olenud enam al dente, pigem isegi natuke lagunenud, aga köögiviljakastme nüansid olid igatahes paigas.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Magustoit tuletas meelde kellegi köögiklassiku soovitust mõõta restorani headust just crcme brulée abil ? siinne oli oivaline. Siiski midagi ka mitte­kiitvat ? eelmisel korral oli kitsejuustusalati kaste ülemaitsestatud, pisut liiga soolane ja äädikane, nii et täiuslikkust ei ole olemas.
Ilus ja stiilne kohvik on: valged ümmargused lauad, mõnusad diivanid, eriliste vormidega valged nõud ? nagu Baltimaade suurima raamatupoega pinda jagavale kohvikule sobibki.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 18 p 1 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele