EPL: Vene transpordigigant Severstaltrans kaalub Pakterminali ostmist

09. märts 2006, 07:22

“Oleme Eestisse juba investeerinud ligi 5 miljardit krooni ja huvitume osaluse omandamisest Pakterminalis,” teatas eile Severstaltransi peadirektor.

Pakterminalil seisab ees areng tootmisettevõttena, kus naftatooteid segatakse enne müüki. See erineb Severstaltransile Eestis kuuluvate EOS-i ja Trendgate`i terminalidest, mis jätkavad Venemaa tehastest saadetud naftatoodete vahendamist nn stividorfirmadena, selgitas Severstaltransi peadirektor Andrei Filatov Eesti Päevalehele.

Naftaterminalide omavaheline lähenemine ja koostöö on Filatovi sõnul praeguste turu arengute juures möödapääsmatu. Aasta alguses nurjas mõjukas Eesti transiidiärimees Endel Siff oma kauaaegse äripartneri Aadu Luukase kavatsuse müüa oma osalus Pakterminalis Severstaltransile. Kaasaktsionärid kasutasid eelisostuõigust, jättes venelased tühjade kätega.

Severstaltrans on lõpetamas ligi miljard krooni maksva naftatoodete terminali Trendgate`i ehitustöid. Euroopa kõige täiuslikuma sisseseadega terminal suudab kergesti hanguvaid naftatooteid laadida täisvõimsusel ka kõige käredama pakasega.

Lisaks Eesti Energialt renditud 60 000 m3-sele mahutipargile valmib tänavu 190 000 m3 uusi mahuteid.

Severstaltrans on investeerinud 2,25 miljardit krooni raudtee-ettevõttesse Spacecom ja 1,6 miljardit krooni EOS-i, luues viimasel ajal 240 uut töökohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing