Edgar Savisaar: Üks selle riigi loojaid ja hoidjaid on manalateele läinud

14. märts 2006, 15:35

Majandusminister Edagar Savisaare mälestustekst Lennart Merele.

Lennart Meri ei ole enam meie hulgas. Üks selle riigi loojaid ja hoidjaid on manalateele läinud. Vabal Eesti rahval ei ole varasemalt oma riigipea, olgugi et endise riigipea, surma kogemust. Meie leinal ei ole pretsedenti. Niisiis, ka selles nagu paljus muuski on Lennart Meri esimene.

Nüüd, kus teda enam meiega ei ole, jõuab ehmatava selgusega pärale peamine sõnum, mida ta ei väsinud meile kordamast: saage täiskasvanuks, armsad kaasmaalased! Saage lahti üleminekuaja lastehaigustest ja tempudest, hakake käituma täiskasvanud riigina, kelle peale vaadatakse respektiga ja kes suudab ennast maailmas kehtestada väärika ning võrdväärse poliitilise subjektina.

Pärast Lennart Meri surma tunneme kõik: nüüd peame juba ilma temata õppima olema täiskasvanumad. See on tema vaimne testament, mille täitjaks oleme määratud meie kõik. Sellega me tunnustame tema elutööd.

Soovin, et meie uhkus Meri elu üle oleks suurem kui kurbus tema surmast!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing