Biokütuste tootmine kasvab, osakaal siiski marginaalne – IEA

17. juuli 2006, 14:41

Nafta kõrge hind on ergutanud biodiisli- ja etanooli tootmist, kuid nende osakaal muude kütuseliikide seas jääb siiski veel aastateks tagasihoidlikuks.

Nii prognoosib rahvusvaheline energiaagentuur IEA.

Etanooli ja biodiisli tootmine kasvas mullu maailmas vastavalt 14% ja 80%, kuid seda väga madalalt tasemelt. Need kaks kütuseliiki katsid eelmisel aastal 2% maailma bensiini ning 0,2% diislikütuse tarbest, vahendas IEA prognoosi Taani majandusleht Börsen.

IEA prognoosib, et biokütuste tootmise kasv jätkub jõudsalt aastani 2008. Sealt edasi ennustatakse aga tootmise märkimisväärset kasvu vaid Brasiilias, mis on juba praegu liider biokütuste transpordiks kasutamisel. Suur osa biokütuste tootmisest on seotud erinevat liiki põllumajandustoetustega, mille osas on arenguid raske prognoosida, märgib IEA.

Nafta ekvivalenti ümber arvestatult toodeti aastal 2005 650 000 barrelit biokütust päevas, mis IEA prognoosi järgi kasvab aastaks 2011 1,2 miljonile barrelile päevas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing