Presidendivalimised võtsid lisaeelarvest emotsioone maha

26. september 2006, 15:11

Rahandusminister Aivar Sõerdi sõnul võtsid
presidendivalimised lisaeelarve arutelult emotsioone maha ning eelarve võeti
vastu rahulikus keskkonnas.

"Seda probleemi polnud, et mõnda kulu oleks tulnud asetada presidendivalimiste konteksti. Emotsionaalses mõttes võib ühte või teist kulu küll asetada presidendivalimiste konteksti, kuid mitte otseselt," täpsustab minister.

Samuti möödus seekordne kabinetinõupidamine rahumeelsemalt ja konstruktiivsemalt kui tavaliselt. "Saime konstruktiivsemalt tööd teha, emotsioone oli vähem ja sellest tulenevalt oli ka tulemus väga hea," ütles Sõerd. " Kaks nädalat tagasi oleks tulemus olnud sama, kuid selleni jõudmine oleks olnud palju aeganõudvam, kuna õhkkond oli siis palju emotsionaalsem," kommenteeris Sõerd presidendivalmiste võimalikke mõjusid lisaeelarvele.

"Eesti on esmakordselt sellises positsioonis, kus kulusid tehakse vähem, kui tulud lubaksid." Ministri sõnul oli valitsusel piisavalt vastutustunnet. Samuti peeti silmas ka tuleviku eelarveid, juhul kui edasine majanduskasv pole nii kiire.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2006, 15:20
Otsi:

Ava täpsem otsing