Krediidiinfo müüdi inglastele

Annika Matson 12. oktoober 2006, 14:26

Rahvusvaheline krediidiinfo alal tegelev
Inglismaa ettevõte Experian ostis Krediidiinfo aktsiad.

Selle tehinguga saab Krediidiinfo AS-ist 100-protsendiliselt Experiani tütarfirma, mille peakorter on Iirimaal Dublinis.

Experian on noteeritud Londoni börsil.

"Krediidiinfo omandamine tugevdab Experiani positsiooni Euroopa juhtiva krediidiinformatsiooni ja haldusteenuse pakkujana. Krediidiinfol on tugev turupositsioon, ennast tõestanud juhtkond ning järjekindel kasv. Me usume, et omandamine toob märkimisväärset kasu nii Experiani kui Krediidiinfo klientidele,“ ütles teates Experiani Inglismaa, Iirimaa ja Põhja-Euroopa regiooni juht Richard Fidds.

"Experianil on pikaajalised kogemused krediidiriskide, pettuste vältimise ja kliendihalduse alal ning lisades sellele Krediidiinfo tooted ja teadmised kohalikust turust, saame me oma Eesti klientidele pakkuda väga laiaulatuslikke lahendusi.”

“Ma arvan, et oleme Experiani näol leidnud ideaalse uue omaniku, kuna mõlemal ettevõttel on sarnane kliendikeskne lähenemine. Experiani kaudu saame ligipääsu väga olulisele know-how-le, mis võimaldab täiustada meie ligi 13 000 kliendi käsutuses olevaid inforaportite-, krediidihalduse- ja turundusinfo teenuseid,” lisas Krediidiinfo tegevjuht Veiko Meos.

Krediidiinfo omandamine on kooskõlas Experiani strateegiaga omandada täiendavaid ettevõtteid, et pakkuda uusi tooteid ja uut informatsiooni või siseneda uute piirkondade turgudele, tõstes samal ajal Experiani väärtust. Kaugemas plaanis on Experiani sihiks kinnitada kanda kogu Balti regioonis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2006, 14:25
Otsi:

Ava täpsem otsing